Pučko otvoreno učilište Varaždin obilježava 100. obljetnicu rada i postojanja

U ponedjeljak, 6. studenog, Pučko otvoreno učilište u Varaždinu organizira u dvorani Kina Gaj izložbu i konferenciju povodom 100 godina početka provođenja pučkih predavanja u Varaždinu i okolici do osnivanja današnje gradske ustanove Pučkog učilišta.

Kroz izložbu koju je POU Varaždin pripremio u suradnji s Državnim arhivom u Varaždinu i Gradskim muzejom Varaždin želi se prikazati razvoj i rad ove ustanove kroz proteklih 100 godina.

U fokusu konferencije, koju će moderirati Lana Velimirović Vukalović, ravnateljica POU Varaždin, bit će značaj cjeloživotnog učenja i obrazovanja odraslih, a u panel diskusiji će sudjelovati sljedeće osobe:

Branka Šaško – v.d. predstojnice Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Regionalnog ureda Varaždin​.

Madi Sharma – predstavnica poslodavaca Velike Britanije u Europskom ekonomskom i socijalnom vijeću te je vlasnica takozvane Madi Group koji se sastoji od 5 multinacionalnih kompanija.

Sharma se zalaže za razvoj inovativnih ideja kreiranih za lokalnu razinu kojim se mogu postići globalni učinci povoljni za održivo društvo.

Jan Ebben – sveučilišni profesor i konzultant u poslovnoj administraciji (management and business administration), uključujući institucionalan razvoj, upravljanje i organizaciju, međunarodni menadžment, projektni menadžment kao i strategije za korporativan i neprofitan sektor.

Radio je za UNESCO-UNEVOC International Centre u Bonnu i German Federal Institute of Vocational Education (BIBB).

Radio je na utvrđivanju inovacija i dobrih praksi, kao i promocije uzajamnog učenja unutar UNEVOC mreže. Radio je i kao takozvani. Programme Officer za obrazovanje odraslih pri German Adult Education Association (DVV).

Radio je i kao stručnjak za programe obrazovanja pri Council on International Educational Exchange (CIEE).

Trenutno je zaposlen na projektu uvođenja dualnog strukovnog sustava u hrvatski obrazovni sustav po njemačkom modelu u okviru Njemačko-hrvatske industrijske i trgovinske komore (AHK Kroatien).

Hrvoje Laurenta – predsjednik Mreže nezavisnih kinoprikazivača (Kino mreža) i direktor Zagreb Film Festivala te uz to u POU Varaždin obavlja i audiovizualnu djelatnost te upravlja Kinom Gaj u Varaždinu.

Petra Mesarić Horvat – direktorica tvrtke ImpactTeam, koja će predstaviti primjer dobre prakse među poslodavcima koji kroz kontinuirane edukacije ulažu u sebe i svoje djelatnike.

Planirani tijek konferencije je sljedeći:

10.30 h – 10.40 h – pozdravni govori

10.40 h – 11.00 h – POU Varaždin kroz 20. stoljeće – izlaganje

11.00 h – 11.10 h – glazbena točka

11.10 h – 11.55 h – panel rasprava

11.55 h – 12.10 h – POU Varaždin u 21. stoljeću – izlaganje

12.10 h – 12.15 h – Zaključni govor

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije