Vijesti / Društvo

TJEDNA PROGNOZA

STIŽE SNIJEG! Bijeli pokrivač i u Varaždinskoj županiji, evo kad ga možemo očekivati

STIŽE SNIJEG! Bijeli pokrivač i u Varaždinskoj županiji, evo kad ga možemo očekivati
Goran Štimec

Sredinom tjedna očekuju nas prve pahulje snijega

Dunja Mazzocco Drvar za Index donosi tjednu vremensku prognozu, a po svemu sudeći, snijeg nas očekuje i u Varaždinskoj županiji.

- Posljednji ponedjeljak u studenom bit će na kopnu djelomice sunčan, ujutro uz maglu, a danju nešto više oblaka samo u Slavoniji, osobito na krajnjem istoku. Iz tih oblaka može kapnuti i par kapi kiše. Bez vjetra, hladno, ujutro od -4 do 0, a danju od 1 do 4 Celzija. Na suncu će ipak biti ugodnije, ma kako zubato bilo. Još oštrije zube ima bura!

U utorak slično bez neugodnog vjetra. Na kopnu će dan početi mjestimičnom maglom i mrazom, najniža temperatura od -4 do 0. Danju će se sunce probijati kroz oblake, a temperatura će se podignuti jedva stupanj dva iznad nule. 

Stiže zima

U kopnenu Hrvatsku oborine ovoga puta stižu s juga. U prvom dijelu srijede snijeg će početi padati u Lici i Gorskom kotaru, sredinom dana zahvatit će karlovačko i sisačko područje, a u srijedu popodne cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku i zapadnu Slavoniju.

U početku će snijeg biti mokar, no brzo nakon početka padanja u većini će se krajeva početi stvarati snježni pokrivač. Zapuhat će umjeren sjeverac, temperatura oko nule, hladno!

Pravi zimski uvjeti očekuju se u srijedu navečer i u noći na četvrtak u gorskim područjima gdje će već biti i dvadesetak centimetara snijega, a uz jaku buru mjestimice će se stvarati i mećave. U četvrtak u većem dijelu unutrašnjosti još povremeni snijeg, vjetar u slabljenju, temperatura i dalje oko nule. 

Krajem tjedna južina

Slijedi obrat od kojega mnoge od nas uobičajeno zaboli glava. U petak prestanak oborina i razvedravanje, okrenut će na jugo koje će u subotu ojačati, a umjerenog jugoistočnog vjetra bit će i u unutrašnjosti - kaže Dunja Mazzocco Drvar, a cijelu prognozu pročitajte na Indexu.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!