Vijesti / Društvo

u općini cestica

Motociklistima u Jarkima postavili zamku: 'Naletili smo na sajlu, dečko se danas jedva kreće'

Motociklistima u Jarkima postavili zamku: 'Naletili smo na sajlu, dečko se danas jedva kreće'
SRD 315 Sjeverozapad

Mladi motociklist (23) lakše je ozlijeđen nakon što je motorom naišao na zamku u mjestu Jarci nedaleko Varaždina. Netko je namjerno postavio sajlu između dva stabla...

Dvojica motociklista u petak su u mjestu Jarki naletjeli na zamku. Netko je ponovno postavio sajlu između dva stabla, vjerojatno u namjeri da ozlijedi motocikliste u vožnji. I uspjelo mu je. Vozač se danas jedva kreće, pišu 24 sata.

- Na sajlu je naletio dečko od 23 godine, udario je o ruke i vrat i danas se jedva pomiče - priča nam predstavnik motociklista koji kaže kako bi volio ostati anoniman. Ljut je, jer su već nailazili na zamke, a pretpostavlja kako se radi o ljudima koji uistinu žele ozlijediti vozače.

Inače, Jarki su malo mjesto u općini Cestica, 20-ak kilometara udaljeno od Varaždina, a ujedno su dom dvadesetak ljubitelja motocrossa. Još uvijek nemaju klub, ali rade na njegovom osnivanju. Predstavnik motociklista kaže kako uvijek voze po dogovorenim stazama.

- Uvijek se vozimo isključivo državnim šumama, stazama koje smo dogovorili s načelnikom ili policijom te po vlastitim šumama. Nikada ne ulazimo na privatna zemljišta. Dosad smo već nailazili na zamke, ali u petak se prvi put netko zbog njih ozlijedio - priča čitatelj, veliki ljubitelj motocrossa još od djetinjstva. 

Napomenuo je i kako su tek nekoliko milimetara debelu sajlu skinuli kako se tkogod drugi ne bi ozlijedio.

Ovo nije izolirani slučaj. Prije nekoliko dana dogodio se sličan incident.

- Ovo je s namjerom pokušaja ubojstva, jednako kao i postavljanje nagazne mine! U zadnje vrijeme učestalo na više lokacija i ne bi se iznenadio da je riječ o psihopatu pojedincu ili nekoga tko želi steći status 'serijskog' ubojice. A mrtvih je, nažalost, već i bilo, ovo je samo jedan od komentara ispod objave članova Sportsko rekreacijskog društva 315 Sjeverozapad. 

Oni su objavili na Facebooku upozorenje da je netko na stazi postavio sajlu. 

- Na Ivanščici, stazi Prekrižje, točnije kod desnog skretanja prema vrhu, kilometar i pol od vrha bila razvučena sajla između drveća!! Sajla je uklonjena, ali pažnja, jer nikad se ne zna gdje su budale sve to još razvukli!! - stoji u objavi SRD 315 Sjeverozapad. 

Oni su također sajlu uklonili te u objavi pozvali sve na oprez. U komentarima ispod objave stoje i informacije da sajli ima još, da su je našli i na putu koji spaja Pionir i Prekrižje. 

Cijeli tekst pročitajte ovdje.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!