Vijesti / Društvo

UNATOČ SUDSKOJ PRESUDI

SELNICA Ilegalni kafić radi i za vrijeme korone, vlasniku ni načelnik ništa ne može

SELNICA Ilegalni kafić radi i za vrijeme korone, vlasniku ni načelnik ništa ne može
Ilustracija/Zarko Basic/PIXSELL

Mještani Selnice godinama se žale na ilegalni kafić koji radi u njihovu mjestu. Cijeli slučaj završio je s pravomoćnom sudskom presudom, no ilegalni kafić, kako kaže načelnik Vičević, radi i dalje

- Već više od dvije godine vodimo bitku protiv ilegalnog kafića koji u mjestu vodi Marijan Krajačić. Kafić ne samo da radi ilegalno, bez ikakvih papira i dozvola, već radi unatoč koroni i odlukama Stožera o zabrani rada kafića - ispričao je načelnik Selnice Ervin Vičević za Dnevnik.hr.

 - Brojni mještani prijavljivali su taj problem policiji, no vlasnik kafića rekao bi da se ljudi kod njega privatno okupljaju i policija tu nije mogla ništa - rekao je mještanin Selnice koji je želio ostati anoniman.

Lokal se nalazi u prizemlju obiteljske kuće, radi na crno bez kase i bez dozvola. 

- Ilegalni kafić radi godinama, u njega idu lokalni moćnici, policajci... i nitko ništa ne može. Smiju nam se - tvrdi mještanin Selnice. 

Načelniku općine prekipjelo je nakon odluke Stožera i zabrane rada kafića u ožujku. 

- To mi je posebno smetalo jer naša četiri kafića uredno plaćaju porez i zbog njih sam najviše i napravio tu prijavu. Žalosno je da netko plaća poreze, dok netko drugi sustavno ignorira sve zakone, ismijava cijeli sustav i ponaša se bahato - rekao je.

Načelnik Općine Selnica sve je fotografirao te slučaj prijavio policiji i međimurskom Stožeru. Policija je uz inspektore u svibnju obavila nadzor te utvrdila kako je vlasnik počinio prekršaj iz Zakona o zabrani i sprječavanju obavljanja neregistrirane djelatnosti.

Temeljem prijave Državnog inspektorata, prekršajni odjel Općinskog suda u Čakovcu donio je krajem listopada presudu kojom je vlasnik proglašen krivim za obavljanje neregistrirane ugostiteljske djelatnosti te je kažnjen s 10.000 kuna.

Unatoč pravomoćnoj sudskoj presudi, ilegalni kafić i dalje radi. Načelnik tvrdi da je ispred kafića dnevno parkirano po pet-šest vozila.

Krajačić nije bio raspoložen za izjavu. Tek je kratko rekao za Dnevnik.hr: "Nek' načelnik priča što god hoće" i prekinuo vezu.

- Iako su na snazi restriktivne mjere zbog sprječavanje širenja koronavirusa, u prosincu je tamo bilo jako puno vozila - rekao je načelnik. 

To je potvrdila i policija.

- S obzirom na to da i nakon donesene presude, temeljem dojava građana i policijskog postupanja, ponovo postoji sumnja kako vlasnik obavlja ilegalnu ugostiteljsku djelatnost, izviješten je nadležni Državni inspektorat u Čakovcu te se očekuje njihovo daljnje postupanje - priopćila je PU međimurska. 

Državni inspektorat je rekao kako će postupiti po svim zaprimljenim prijavama koje možete pročitati na portalu Dnevnik.hr

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video