Vijesti / Društvo

naveo prednosti

ČEHOK NAJAVIO 'Na 17, 18 lokacija u gradu postavit ćemo podzemne kontejnere'

ČEHOK NAJAVIO 'Na 17, 18 lokacija u gradu postavit ćemo podzemne kontejnere'
Varaždinski.hr

Napomenuo je da će s vremenom stanari plaćati manje račune.

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok prošlog je tjedna gostovao u VTV emisiji Varaždin Info, a pritom se osvrnuo i na temu postavljanja podzemnih kontejnera u gradu. 

- Do sad smo imali sastanke sa stanarima više stambenih zgrada - Trakošćanska, Zagrebačka, POS, Banfica i jako je puno građana koji kažu da bi imali još više mjesta za parkiranje kad bi se maknuli kontejneri s parkirališta. U ovom trenutku gubimo 25 do 30 parkirnih mjesta u gradu Varaždinu upravo zbog kontejnera - rekao je uvodno gradonačelnik i dodao da je projekt podzemnih kontejnera odličan.

- To ne znači samo puno bolje stanje u prostoru što se tiče parkirališta i zelenih površina, nego znači puno veću urednost. To su sve čipirani kontejneri, imaju senzore da Čistoća zna kako se pune, sigurni su, ne možete vaditi otpad. Znate da nam Romi rade dosta problema sa urednošću jer porazbacaju stvari i to tako ostave, a tu neće moći rukom u kontejner, tako da ćemo podzemnim kontejnerima urediti stanje u prostoru, zauzimat će puno manje mjesta.

Napomenuo je da će s vremenom stanari plaćati manje račune.

- Zašto? Jer su oni puno veće zapremnine pa Čistoća neće morati ići 135 puta godišnje, nego će možda voziti stotinu puta godišnje pa će i cijena pasti.

Još je jednom istaknuo da će to biti puno ljepše za vidjeti.

- Jedino, kad će se ići na podzemne kontejnere, onda baš neće moći svatko imati ispod svog ulaza spremnike. Oni će biti za nekoliko zgrada zajedno. Nastojat ćemo staviti da svakome budu jednako udaljeni od ulaza. Ipak, bit će zajednički.

Čehok se nadam da će do 1. travnja imati gotov natječaj i početi s postavljanjem.

- U ovom trenutku zamislili smo 17, 18 lokacija na kojima bismo ih postavili. Jedna od prednost je i ta da drugi neće moći doći ubacivati svoj otpad - rekao je zaključno.

 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video