PARKIRANJE ZA SISVETE ‘Parkovi kao da nemaju veze ni s grobljem ni s građanima’

Oko blagdana Svih svetih traži se parkirno mjesto više, gužve su uobičajene i na njih gotovo da su se svi već navikli. No čini se kako nadležni građanima ne izlaze u susret u onoj mjeri u kojoj bi mogli.

Upozorio je na to gradski vijećnik Vjeran Strahonja. On je još na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 24. listopada, pozvao gradsku tvrtku Parkove neka u ove dane za građane otvori svoje dvorište i na taj im način omogući lakše pronalaženje slobodnog parkirališnog mjesta.

– Stvar je osobnog izbora kako će tko i hoće li obilježavati blagdan Svih svetih, odlaziti na groblje, ići na sprovode… Međutim, obaveza je, a ne pravo osobnog izbora, nadležnih u varaždinskim gradskim službama i Parkovima da omoguće građanima, posebno onima koji se teško kreću, mogućnost dostupa groblju i parkiranja na prihvatljivoj udaljenosti. Na prošloj sjednici Gradskog vijeća predložio sam da se ove godine za građane otvore vrata i parkirališta s desecima parkirališnih mjesta unutar poduzeća Parkovi, umjesto da cijeli taj kompleks bude zatvoren i ograđen plastičnim vrpcama, kao da Parkovi nemaju veze s grobljem i građanima. Ograde Parkova su zatvorene, zaštitari paze da tako i ostane – osvrnuo se danas na to Strahonja na društvenim mrežama.

Čini se da njegov apel nije naišao na razumijevanje ni u Parkovima, ni u gradskoj vlasti, koja bi tvrtki mogla sugerirati da bi to bio dobar potez.

U svojoj foto-kritici dodao je Strahonja još dva detalja koja su mu zapela za oko: neodržavana lišćem zametena travnata površina oko jedne klupice na groblju i pretrpana kanta za otpatke iz koje po tlu padaju lampaši i ostale odbačene stvari…

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije