Vijesti / Društvo

PROGNOZA VREMENA

U petak još uživajte u suncu, preko vikenda čeka nas promjena vremena

U petak još uživajte u suncu, preko vikenda čeka nas promjena vremena
Varteks.com

Od subote će biti hladnije, oblačnije i vjetrovitije, ali i dalje na kopnu uz temperaturu zraka barem oko prosječne za doba godine.

U petak će biti sunčano i toplo. Mogući su i novi temperaturni rekordi, no već u subotu stiže promjena vremena. Bit će hladnije i vjetrovitije. 

- U petak će se još nastaviti iznadprosječno toplo razdoblje, kao rijetko koje tako dugotrajno i intenzivno u ovom dijelu veljače, uz mogućnost za još poneki temperaturni rekord poput onih u prošlih dana, pa i u četvrtak, kada je još ponegdje izmjerena za veljaču rekordna temperatura zraka, primjerice na Pargu, te u Metkoviću i pulskoj zračnoj luci, a ponovno i u Gospiću - čak treći dan u nizu', piše glavni meteorolog HRT-a Zoran Vakula. 

Od subote će biti hladnije, oblačnije i vjetrovitije, ali i dalje na kopnu uz temperaturu zraka barem oko prosječne za doba godine. Uz prolazno više oblaka u subotu, malo kiše može pasti uglavnom u gorju. Osim niže temperature, osjećaj hladnoće pojačavat će mjestimice umjeren, u unutrašnjosti Dalmacije i jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar, ponegdje i sjeverozapadni. 

Na Jadranu tijekom vikenda još vjetrovitije nego na kopnu, uz često jaku buru, lokalno i s olujnim udarima, najprije na sjevernom dijelu, zatim i južnije. Temperatura zraka bit će u padu unatoč i dalje prevladavajuće sunčanom vremenu. Prolazno više oblaka bit će osobito u subotu na sjevernom Jadranu, gdje postoji i mala vjerojatnost gdjekoje kišne kapi. 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!