Vijesti / Društvo

veledrogerije i bolnice

PRIJETI LI NESTAŠICA LIJEKOVA? Kudelić: 'Postoji realna opasnost...'

PRIJETI LI NESTAŠICA LIJEKOVA? Kudelić: 'Postoji realna opasnost...'
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dug je trenutno veći od šest milijardi kuna...

Ravnatelj varaždinske Opće bolnice Nenad Kudelić danas komentirao je danas obustavu isporuke lijekova i medicinskih proizvoda prema bolnicama zbog duga koji je prema veledrogerijama narastao preko šest milijardi kuna.

Kudelić je istaknuo kako je situacija s opskrbom lijekovima teška je u svim bolnicama u Hrvatskoj, a ništa drugačije nije ni u varaždinskoj.

- Obavio sam razgovor s Ministarstvom. U dogovoru s osnivačem, Županijom, zagrabili smo u takozvanu cash pull kako bi mogli osigurati koliko-toliko normalnu opskrbu. Ukoliko ne dođe do kapitalnih promjena na razini kompletnog zdravstvenog sustava, postoji realna opasnost da će doći do nestašice i obustave isporuke lijekova bolnicama. To je nedostatno financiranje zdravstvenog sustava. Teško se možemo uspoređivati sa skandinavskim zemljama, ali sa Slovenijom se možemo. Ovdje se po glavi stanovnika izdvaja upola manje nego tamo i tu leži ključ problema. Troškovi su izuzetno porasli zahvaljujući da zbrinjavamo i velik broj Covid bolesnika - zaključio je Kudelić. 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video