Vijesti / Društvo

ŠTO ĆE KONTROLIRATI?

Na udaru poduzetnici koji koriste mjere: Porezna i Carinska uprava kreću u veliku akciju!

Na udaru poduzetnici koji koriste mjere: Porezna i Carinska uprava kreću u veliku akciju!
Sanjin Strukić/PIXSELL

Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene koronavirusom.

Porezna i Carinska uprava kreću u veliku akciju u kojoj će kontrolirati prihode poduzetnika, ali i izdavanje računa. 

Priopćenje Porezne uprave prenosimo u cijelosti:

"U sklopu redovnih nadzornih aktivnosti ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne uprave provodit će i aktivnosti praćenja i provjere podataka o poslovanju poreznih obveznika koje se odnose na pravilno iskazivanje prihoda/primitaka u 2021. godini. Utvrđene činjenice u provedenim postupcima koristit će se pri određivanju cenzusa za ostvarivanje naknada kod djelatnosti koje su pogođene Koronavirusom (COVID-19).

Uz obavljanje navedenih aktivnosti, a u cilju sprječavanja sive ekonomije, zaštite Državnog proračuna i poreznih obveznika koji uredno ispunjavaju svoje porezne obveze ovlašteni službenici Ministarstva financija, Porezne i Carinske uprave provodit će i pojačane nadzore fiskalizacije kao i postupke praćenja i provjere izdavanja i fiskaliziranja računa putem mobilnih uređaja. Nadzorne aktivnosti provodit će se na cijelom području Republike Hrvatske, uz  svakodnevnu nazočnost inspektora na terenu", zaključuje su u priopćenju Porezne uprave, javlja RTL.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!