Dario iz Bednje i Marija iz Preloga bili su uspješni drugog dana kuhanja!
U jučerašnjoj emisiji ‘Tri, dva, jedan –
kuhaj‘ pred kandidatima je bio novi zadatak za koji
su imali 75 minuta.
Dvije paralelne radne jedinice imale su isti zadatak po receptu
koji im je zadao žiri. Nekim kandidatima nije bio jasan zadatak,
a neki, poput Šajete i Edija,
nisu znali razrezati pile pa je Špiček uskakao u
pomoć.
Marija i Dario trebali su
napraviti prženu piletinu u umaku od kikirikija s prženim
povrćem, a isti taj zadatak u Pažaninovu timu
rade Ivana i Aki. Jozefina
i Ksenija rade isto što i Miroslava i Nebojša, odnosno teleću
jetricu u prošeku, zapečenu palentu i prženi luk.
Nebojša je bio uvjeren da jako dobro barata zadatkom, ali je već
pri prvoj posjeti Željka ustanovila da nešto ne štima, no Nešo
nije htio ni čuti da postoji problem. Jazz i Joško te Ljuba
i Mirela dobili su zadatak napraviti piletinu s marsala umakom i
shiitake gljivama te domaće rezance, a oba para najviše su se
mučila s pripremom tjestenine.
Danijela i Josip pripremali su isto što i Fatima i Mahir, a
njihov zadatak bio je pripremiti filete grdobine u kremi od
limuna i rižoto s komoračem.
Kod Edija i Šajete kuhalo se isto što i kod Ivane i Velimira –
piletina s orasima i medaljoni od kus-kusa i paprike. Upravo su
oni prvi i donijeli svoje jelo pred žiri. Iako je recept bio
potpuno isti za oba para, jela su izgledala potpuno drugačije,
što je najviše zbunilo Pažanina.
– Savjet je bio da idu nekim svojim pristupom, ali je možda bolje
da se u prvoj fazi drže recepta jer bi sve mogli uništiti
– komentirao je Pažanin.
Špiček je za Edijevo i Šajetino jelo rekao da meso nije pečeno te
da im nedostaje umaka, ali i začina. Puno zadovoljniji bio je
jelom koje su ponudili Ivana i Velimir.
Edi i Šajeta za svoje su jelo skupili svega osam bodova dok su
Ivana i Velimir dobili okruglih 20. Sljedeće jelo donijeli
su Jazz i Joško te Mirela i Ljuba. Oba para bila su zadovoljna
onim što su pripremila iako su se dame bojale hoće li se svidjeti
to žiriju.
– Radili ste po istom receptu, dobili ste različita jela. Ja ću
prednost dati Jazz i Jošku. Imate nešto tanje i šire rezance i
meni se sviđa kako kupe umak koji je fino zamašćen – kazala
je Željka, koja je, kao i Špiček, zamjerila Ljubi i Mireli što su
stavile previše curryja.
– Fulana je tema, prejak je okus, rezanci su prežuti
– komentirao je Špiček. Zaljubljeni par zbrojio je 22 boda,
dok su novopečene prijateljice dobile 18 bodova. Fatima i
Mahir te Josip i Danijela pripremali su grdobinu, a najveći
problem za Danijelu je, osim što ne voli ribu, bio i to što se
umak dosta razdvajao.
– Super je recept i kod oba para je to dobro, ali količina limuna
je dosta opasna jer sve drugo može pasti u drugi plan. Ja komorač
ne osjetim – kazao je Pažanin, koji je na kraju više
pohvalio Željkin par nego svoj.
Danijela i Josip zaradili su 20 bodova, a njihovi konkurenti
Fatima i Mahir, bod manje, znači 19. Jozefina i Ksenija te
Miroslava i Nešo treći su donijeli svoja jela pred žiri, a pritom
je Nešo nahvalio svoje jelo toliko da mu je Pažanin poručio da bi
on trebao sjediti na mjestu žirija.
Željka je pohvalila Jozefini i Kseniju.
– Vaša palenta je puno bolja i jetrica su bolje obrađena, ali
nisam zadovoljna umakom. Luk je ostao sirov – rekla je
Željka. Špiček je bio zadovoljniji jelom Miroslave i Neše, dok je
Pažanin njihovo jelo smatrao smiješnim jer je nedopustivo
servirati jelo bez umaka. Naposljetku su Miroslava i Nešo
dobili 17 bodova, a Jozefina i Ksenija 19.
Posljednji pred žiri stižu Ivana i Aki, odnosno
Marija i Dario.
– Oba jela su uspješna, povrće vam je dobro. Jako lijepo, nemam
primjedbe – bio je zadovoljan Špiček. Ivana i Aki dobili su
22 boda, a Marija i Dario 23,
što je ujedno bio i najbolji rezultat večeri.
U ukupnom zbroju nakon dva dana, u timu Pažanin vodeći su Ivana i
Aki, a najlošiji Fatima i Mahir. Kod Željke u timu najbolje stoje
Jazz i Joško, a najlošije Šajeta i Edi.
No, o tome tko će u četvrtak u dvoboj, pribrojit će se rezultati
današnje emisije, koja je na programu u 20:45 na RTL-u!