Vijesti / Društvo

crna točka u prometu

NOVI KRUŽNI TOK Na vidiku rješenje za problematično križanje u Gornjem Knegincu, evo detalja

NOVI KRUŽNI TOK Na vidiku rješenje za problematično križanje u Gornjem Knegincu, evo detalja
Zvonko Lončar

Radovi na rekonstrukciji trebali bi započeti u drugoj polovici 2021. godine...

Zbog učestalih prometnih nesreća na semaforiziranom raskrižju državne ceste DC 3 sa Vukovarskom i Topličkom ulicom, izvršene su potrebne radnje u cilju izgradnje kružnog toka na navedenom raskrižju, te je izgradnja kružnog toka radnog naziva 'KNEGINEC 1' uvrštena u plan izgradnje Hrvatskih cesta za ovu godinu.

Tim povodom u četvrtak, 8. travnja, predmetno raskrižje obišli su Davor Bobičanec, rukovoditelj Poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin i saborski zastupnik Anđelko Stričak u pratnji općinskog načelnika Gorana Kaniškog.

- Općina Gornji Kneginec spada među najrazvijenije općine, gledano ne samo sa županijske već i državne razine, na čemu čestitam aktualnom općinskom vodstvu na čelu sa načelnikom Goranom Kaniškim. Njihova poduzetnička zona, tj. iznimno razvijeno gospodarstvo i uređena društvena infrastruktura zahtijevaju kvalitetne prometnice. Sigurnost svih sudionika u prometu je prioritet, a ova investicija će doprinjeti upravo tome, sigurnosti i protočnosti prometa. Hrvatske ceste na području Varaždinske županije, zahvaljujući dobroj suradnji s resornim ministrom Olegom Butkovićem i direktorom Hrvatskih cesta Josipom Škorićem, trenutačno imaju otvoreno nekoliko gradilišta čija će vrijednost relaiziranih radova ove godine iznositi oko 100 milijuna kuna - izjavio je saborski zastupnik Anđelko Stričak.

Navedeno raskrižje predstavlja crnu točku na državnoj cesti D3 jer su prometne nesreće učestale, te su time životno ugroženi svi sudionici u prometu pa je bilo neophodno žurno pristupiti rekonstrukciji navedenog raskrižja.

Hrvatske ceste već su uvrstile u plan javne nabave za 2021. godinu rekonstrukciju raskrižja državne ceste oznake DC 3 sa Vukovarskom i Topličkom ulicom u Gornjem Knegincu u kružno raskrižje (kružni tok) planirane vrijednosti 6,5 milijuna kuna, kao i kompletan nadzor nad radovima u planiranoj vrijednosti od 250 tisuća kuna. Natječaj će se provesti početkom druge polovice godine, a nakon toga sklopiti će ugovor o izvođenju radova, dok bi sami radovi uslijedili u drugoj polovici ove godine. Predviđeno vrijeme izvođenja radova na izgradnji kružnog toka je 4 mjeseca.

Još jedna od kritičnih točki u prometu na području Općine nalazi se na raskrižju državne ceste DC3 sa Kolodvorskom ulicom u Turčinu (prema željezničkoj stanici), gdje su već ranije zbog učestalih prometnih nesreća te svakodnevnih prekoračenja brzine postavljeni semafori, a na inicijativu Općine Gornji Kneginec i Policijske uprave Varaždinske.

Obzirom da i dalje, usprkos semaforizaciji raskrižja, dolazi do ugrožavanja sigurnosti pješaka koji preko obilježenih pješačkih prijelaza prelaze DC3 na navedenom raskrižju, i to najviše od teretnih vozila koja velikom brzinom iz smjera Varaždinbrega nailaze na postojeće semaforizirano raskrižje, Hrvatske ceste d.o.o. u izradi su projektne dokumentacije rekonstrukcije i tog raskrižja u kružni tok radnog naziva 'KNEGINEC 2', te je već i za navedeni kružni tok predan zahtjev za izdavanje lokacijske dozvole.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!