Vijesti / Društvo

OBNOVLJIVI IZVORI

GRAD NOVI MAROF Kulturni centar 'Ivan Rabuzin' koristit će obnovljive izvore energije

GRAD NOVI MAROF Kulturni centar 'Ivan Rabuzin' koristit će obnovljive izvore energije
Grad Novi Marof

Vrijednost radova je 345.895,38 kuna s PDV-om, a radovi bi trebali biti izvedeni u roku od 3 mjeseca.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač i Zvonko Vodopija iz tvrtke Vodopija d.o.o. potpisali su ugovor o radovima na gradnji fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju na Kulturnom centru 'Ivan Rabuzin' u Novom Marofu.

Vrijednost radova na gradnji 50 kW fotonaponske elektrane FE 'Rabuzin 1' je 345.895,38 kuna s PDV-om, a radovi bi trebali biti izvedeni u roku od 3 mjeseca.

Cijeli ovaj projekt korištenja obnovljivih izvora energije, s izradom glavnog projekta, nabavom i ugradnjom jedne nove fotonaponske elektrane za vlastite potrebe te stručnim nadzorom, vrijedan je 418.776,94 s PDV-om. Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, po Javnom pozivu za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije u zgradama javne namjene, sufinancira ga s iznosom od 159.760,78 kuna odnosno 38,15 posto.

Gradonačelnik Jenkač ističe da je ovo samo jedan primjer brige o okolišu.

- Obnovljivi izvori energije nisu više budućnost, nego sadašnjost. I zbog brige o okolišu, ali i zbog mogućnosti da se koriste poticaji odnosno sufinanciranje projekta od strane Fonda, mi smo krenuli u ovu priču koja je sada pred svojim završetkom. Uskoro će naš reprezentativni objekt u centru Novog Marofa, naš Kulturni centar, imati fotonaponsku elektranu i proizvoditi električnu energiju za vlastitu potrošnju – izjavio je gradonačelnik Novog Marofa.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!