Antun Vidović: Mislim da nema ni milimetra zelene površine na kojoj nisam radio

U varaždinskoj Gradskoj vijećnici danas su predstavljene nagrade koje su varaždinski predstavnici dobili na Danima turizma 2017. u Malom Lošinju.

Jedna nagrada pripala je Špancirfestu, za turistički događaj godine, dok je umirovljenik i sudionik Domovinskog rata Antun Vidović, nekadašnji radnik varaždinskih Parkova, proglašen djelatnikom godine u potkategoriji hortikulturni djelatnik.

> NAGRADE Čehok: ‘Nijedan urbani festival u Hrvatskoj nije na razini Špancirfesta’

Vidović je već prošle godine nagrađen na gradskoj razini priznanjem Turističke zajednice Grada Varaždina ‘Čovjek – ključ uspjeha u turizmu’.

Na toj novoj nagradi čestitao mu je i gradonačelnik Ivan Čehok koji istaknuo kako je njegov radu u Varažinu od iznimne vrijednosti, a da je jedako vrijedno znanje koje je prenio na mlađe generacije.

Antun Vidović zahvalio je radnim kolegama i turističkim djelatnicima što su ga predložili za ovu nagradu.

– Ovo mi je životni uspjeh, iznimno sam sretan. Poklopilo se da sam nagrađen na tri razine, prvo od Grada Varaždina, sad na republičkoj razini, a sad je tu i mirovina. Ne mogu poletjeti, ali jako mi je drago – našalio se Vidović.

Odgovor na pitanje koliko je sam doprinio urednosti i ljepoti Varaždina treba potražiti kod građana i drugih hortikulturalnih djelatnika, dodao je Vidović.

– Mislim da nema ni milimetra zelene površine na kojoj nisam radio, penjao se na svako drvo. Vjerujem da je mnogo mladih prihvatilo način na koji sam ja radio. Danas je sve više inovacija, no u takvom poslu ipak je potrebna ljudska ruka. No sad je vrijeme za mirovinu – zaključio je Vidović.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije