Vijesti / Društvo

dan vatrogasaca

BLAGDAN SV. FLORIJANA Defileom vozila varaždinski vatrogasci proslavili svoj dan

BLAGDAN SV. FLORIJANA Defileom vozila varaždinski vatrogasci proslavili svoj dan
Grad Varaždin

Svaka uložena kuna u vatrogastvo je najbolje uložena kuna - kazao je gradonačelnik.

Defileom vozila, varaždinski vatrogasci proslavili su Dan vatrogastva i blagdan svetog Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

Kolona sastavljeno od tridesetak vatrogasnih osobnih vozila , pick-apova, kombi i navalnih vozila, cisterni, kamiona s ljestvama, tehničkih i specijalnih vozila Javne vatrogasne postrojbe i varaždinskih dobrovoljnih vatrogasnih društava prošla je od  aerodroma prigradska naselja i centar grada.

Impresivnu kolonu koja se kretala uz zvučne i svjetlosne signale predvodilo je zapovjedno vozilo s gradonačelnikom Grada Varaždina dr.sc. Ivanom Čehokom i Ivicom Labašem, zapovjednikom Javne vatrogasne postrojbe koji je ujedno gradski i županijski vatrogasni zapovjednik.

- Građani su mogli vidjeti da su naši vatrogasci ponajbolje opremljeni, ako ne i najbolje opremljeni u državi. Još je važnije reći da je kompetencija naših vatrogasaca, njihove sposobnosti, vještine i njihova osobna sposobnost ono što je uz opremu i vozila jamstvo naše sigurnosti. Mi smo u ove četiri godine nabavili četiri nova vozila. Potpuno smo ih obnovili i opremili i danas možemo biti sigurni od svih nepogoda – rekao je gradonačelnik prisjetivši se da su varaždinski vatrogasci među prvima priskočili nastradalima nakon potresa na Banovini te je dodao:

- Trebamo se ponositi svojim vatrogascima! Svaka uložena kuna u vatrogastvo je najbolje uložena kuna. U proteklih četiri godine mi smo u opremu i vozila uložili više nego u prijašnjih deset godina - naveo je gradonačelnik Čehok čestitajući vatrogascima njihov dan i blagdan svetog Florijana.

 

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!