Vijesti / Društvo

devastacija okoliša

Dvorište Centra 'Tomislav Špoljar' opet devastirano: Učenik porezao prst na staklu, sve je puno opušaka

Dvorište Centra 'Tomislav Špoljar' opet devastirano: Učenik porezao prst na staklu, sve je puno opušaka
CTS Varazdin/Ilustracija

Neodgovorni pojedinci otežavaju život učenicima s poteškoćama i njihovim nastavnicima.

Iz Centra za odgoj i obrazovanje 'Tomislav Špoljar' javljaju kako se ponovno devastira okoliš u krugu njihove škole.

- U petak, 23. travnja, razrednica jedne od odgojno-obrazovnih skupina sa svojim učenicima odrađivala je aktivnosti izvanučioničke nastave. Tijekom igre, jedan od učenika je porezao prst na razbijeni komad stakla koji se nalazio u pješčaniku – ispričali su iz Centra za odgoj i obrazovanje.

Učeniku je uspješno izvađeno staklo iz prsta i sanirana je ozljeda, ali je pronađeno još nekoliko komada razbijenog stakla.

- Pored nezgodnog, ali nadasve opasnog događaja, redovito nalazimo na igralištu uz učionice opuške cigareta i drugo smeće. Situacije poput ove nam onemogućavaju boravak na igralištu – poručuju iz škole.

Dodali su da je prije svakog odlaska u dvorište škole potrebno detaljno očistiti i pregledati okoliš zbog opasnosti za učenike.

Podsjećaju da je igralište uz učionice ograđeno i namijenjeno njihovim učenicima, djeci s teškoćama te im je zbog toga neobjašnjiva ideja preskakanja ograde i devastacije prostora.

- Većina mladih koji koriste naše školsko igralište je uistinu pristojno, ali pojedincima granice primjerenog ponašanja jednostavno nisu jasne – zaključili su iz Centra 'Tomislav Špoljar'.

Najnovije

Reci što misliš!