Vijesti / Društvo

otvorena galerija

Izložbom 'Spirala je rođena' otvorena je ARTiljerija Galerija

Izložbom 'Spirala je rođena' otvorena je ARTiljerija Galerija
Grad Varaždin

Čast otvorenja galerija pripala je varaždinskom gradonačelniku Ivanu Čehoku koji je zahvalio komunalnom poduzeću Varkom, direktoru Željku Buniću i svima koji su podržali ostvarenje ove ideje.

Izložbom djela hrvatskog slikara i grafičara Borisa Demura 'Spirala je rođena' u petak na večer otvorena je ARTiljerija Galerija – izložbeni prostor koji će biti u funkciji RezervArt-a, Hrvatske udruge za promociju i razvoj intelektualnog i umjetničkog stvaralaštva. 

Kao što je na početku otvorenja istaknuo predsjednik udruge Nikola Vudrag, na prostoru bivšeg poduzeća Aquatehnika u Varaždinu već više od pola godine djeluje svojevrsna umjetnička kolonija u kojoj desetak umjetnika ima uvjete za svoj rad, a sada je otvoren i izložbeni prostor u kojem će se moći priređivati i koncerti te druga društvena događanja.

Čast otvorenja galerija pripala je varaždinskom gradonačelniku dr.sc. Ivanu Čehoku koji je zahvalio komunalnom poduzeću Varkom, direktoru Željku Buniću i svima koji su podržali ostvarenje ove ideje.

Ukazao je na veliki potencijal razvoja RezervArta s obzirom na poziciju uz očuvanu prirodu rijeke Drave, potrebu vraćanja varaždinskog industrijskog nasljeđa i kulture življenja koja podrazumijeva uvijek stvaranje nečeg novog. Na kraju je izrazio želju da umjetnici okupljeni u RezervArtu pokušaju internacionalizirati svoje djelovanje.

- Kultura mora živjeti u stalnoj interakciji s okolnim kulturama, zato treba ići van granica i pozivati druge umjetnike da dolaze k nama – poručio je gradonačelnik Čehok na otvorenju ARTiljerije Galerije.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video