Vijesti / Društvo

odlikovanje

Odlikovan pukovnik Ivan Rukljić, prvi ratni zapovjednik 104. brigade Hrvatske vojske

Odlikovan pukovnik Ivan Rukljić, prvi ratni zapovjednik 104. brigade Hrvatske vojske
Grad Varaždin

Odlikovanje Red bana Jelačića je u ime predsjednika Republike Hrvatske uručio brigadni general Mladen Mikolčević.

Povodom 30.obljetnice osnivanja slavne 104. brigade Hrvatske vojske u subotu je u Gradskoj vijećnici Grada Varaždina održana svečanost na kojoj je prvom ratnom zapovjedniku brigade, pukovniku Ivanu Rukljiću uručeno odlikovanje. Odlikovanje Red bana Jelačića je u ime predsjednika Republike Hrvatske uručio brigadni general Mladen Mikolčević u nazočnosti Dinka Tandare, pomoćnika ministra branitelja te članova Udruge 104. brigade.

U ime građana Varaždina, odlikovanom zapovjedniku obrane grada čestitao je gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok naglasivši veliki značaj varaždinske pobjede u Domovinskom ratu presudne za poslijeratni razvitak grada.

To je potvrdio i brigadni general Mladen Mikolčević u pozdravnom govoru podsjetivši da je zahvaljujući pobjedi u Varaždinu Hrvatska vojska došla do velikih količina naoružanja, sedam puta više nego je do tada imala.

Odlikovanje Red bana Jelačića jedno je od najvećih odlikovanja u Republici Hrvatskoj koje može primiti vojnik a dodjeljuje se za iznimno uspješno zapovijedanje postrojbama Oružanih snaga Republike Hrvatske te za osobite vojne zasluge i za zasluge u njihovu ustroju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!