Vijesti / Društvo

problemi s otpadom

PROBLEM S OTPADOM Čehok prozvao Bosilja, on odgovara: 'Predbacuje mi svoju nebrigu'

PROBLEM S OTPADOM Čehok prozvao Bosilja, on odgovara: 'Predbacuje mi svoju nebrigu'
Zvonko Lončar, Facebook Ivan Čehok, Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

'Za kapacitete odvoza smeća trebala se pobrinuti uprava koju je postavio Ivan Čehok, jer je on predstavljao 51 posto skupštine i mogao je o tome odlučiti na vrijeme', rekao je Neven Bosilj...

Bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok danas je na konferenciji za medije iznio informaciju da se hrpe komunalnog otpada odlažu u pretovarnoj stanici u Poljani Biškupečkoj.

Dodao je kako su se neki građani već požalili na smrad koji se iz smeća širi zbog visokih temperatura.

Gradonačelnik Neven Bosilj priopćenjem su se očitovao o problemu s odloženim otpadom u Poljani Biškupečkoj.

- Današnjom izjavom bivši gradonačelnik je pokazao da mi ne misli dati niti sto dana, nego ni sto sati mira kako je to uobičajeno i kako dolikuje na početku mandata. Održati danas konferenciju kojom bivši gradonačelnik prebacuje svoju odgovornost i nebrigu za odvoz smeća krajnje je neodgovorno i neprihvatljivo. Mene, koji sam preuzeo dužnost prije 72 sata,  optužuje za svoje propuste jer već šest dana Čistoća nema kamo sa smećem. To su znali već u desetom mjesecu i propustili su na vrijeme dogovoriti kamo će se smeće odvoziti. Po saznanju o problemu odvoza smeća koji sam zatekao, odmah sam poduzeo intenzivne kontakte sa županom Stričakom i direktorom Čistoće Skrozom  te urgentno rješavam problem koji se nikako ne smije stavljati pod tepih kako se to činilo proteklih mjeseci. Nebriga oko odvoza otpada do sada je bila krajnje neodgovorna. Za kapacitete odvoza smeća trebala se pobrinuti uprava koju je postavio Ivan Čehok, jer je on predstavljao 51 posto skupštine i mogao je o tome odlučiti na vrijeme – rekao je Neven Bosilj.

 

Vezana vijest:

Čistoća - Poljana Biškupečka VARAŽDINSKO SMEĆE OTPAD U POLJANI UZNEMIRIO GRAĐANE Počeo odvoz, do kraja godine trebalo bi biti sve uklonjeno

Nije ovo prvi put da se u Poljani Biškupečkoj odlaže veća količina otpada. U studenom 2019. godine građane je također zabrinulo odlaganje krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na pretovarnoj stanici, no nakon što je Čistoća provela postupak javne nabave i odabrala tvrtku koja je otpad preuzela, smanjila se i količina nagomilanog otpada.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video