Vijesti / Društvo

posjet vatrogascima

Gradonačelnik Bosilj u posjeti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Varaždin

Gradonačelnik Bosilj u posjeti Javnoj vatrogasnoj postrojbi Varaždin
Grad Varaždin

Upravo je izgradnja novog vatrogasnog centra bila jedna od najvažnijih tema na sastanku koji je uslijedio.

- Ono što mogu obećati je da će se Grad Varaždin i dalje brinuti o svima vama. U prošlom mandatu riješena je nabavka ljestvi. Nastavit ćemo materijalno i financijski pratiti vaše potrebe. Hvala vam na svemu što ste do sada učinili za Grad Varaždin i građane našega grada – riječi su gradonačelnika dr. sc. Nevena Bosilja pred strojem Javne vatrogasne postrojbe Grada Varaždina koju je danas, u srijedu 23. lipnja 2021. godine po prvi puta službeno, kao najodgovornija osoba u sustavu sigurnosti Grada Varaždina, obišao.

Prijavak mu je predao zapovjednik Ivica Labaš koji ga je upoznao sa stanjem ljudstva, opreme i voznog parka.

Danas je Gradonačelnik predao ključeve, a župnik Stjepan Najman, dekan Istočno varaždinskog dekanata i kanonik Zbornog kaptola blagoslovio nova vozila vrijedna gotovo 2,5 milijuna kuna, za koje nažalost, nema mjesta u skučenim garažama u Trenkovoj ulici.

Upravo je izgradnja novog vatrogasnog centra bila jedna od najvažnijih tema  sastanka u sklopu obilaska JVP Grada Varaždina. Gradonačelnik Bosilj zaželio je sretan put šestorici varaždinskih vatrogasaca koji odlaze na otok Lastovo gdje će u smjenama od dva tjedna voditi brigu o protupožarnim mjerama i intervencijama u slučaju požara.

- Cilj posjete bilo je preuzimanje postrojbe te da Gradonačelniku na licu mjesta pokažemo s kojom opremom i voznim parkom raspolažemo. Danas je došla i vatrogasna cisterna iz programa MUP-a, te pick-up vozilo iz programa Ministarstva poljoprivrede. Nadamo se kako će ta vozila služiti godinama kao i sva koja smo koristili do sada - rekao je zapovjednik JVP Grada Varaždina Ivica Labaš.


 

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video