Vijesti / Društvo

u županijskoj palači

Radni sastanak župana i liječnika: 'Vrijeme je da se pripremimo za četvrti val virusa'

Radni sastanak župana i liječnika: 'Vrijeme je da se pripremimo za četvrti val virusa'
Varaždinska županija

Liječnici su kao problem oko cijepljenja naveli odlazak pacijenata na godišnji odmor i zanemarivanje potrebe cijepljenja od strane radnog i mlađeg stanovništva.

U Županijskoj palači u Varaždinu održani je radni sastanak župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka sa svim liječnicima obiteljske medicine koji imaju ordinacije na području naše županije. Uz župana sastanku su prisustvovali i njegova zamjenica Silvija Zagorec kao i pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Tom prigodom se  župan zahvalio liječnicima na njihovom angažmanu u borbi s korona virusom te im je uputio zamolbu da svojim pacijentima naglase važnost, ali i benefite cijepljenja.

- Vrijeme je da se pripremimo za četvrti val virusa, koji je očito neizbježan jer nismo postigli procijepljenost od 70 posto, koju preporuča Hrvatski zavod za javno zdravstvo. U ovom trenutku još se oko 2000 ljudi treba cijepiti da bi prvom dozom bilo cijepljeno 50 posto stanovništva – naglasio je župan Stričak.

Liječnici su kao problem oko cijepljenja naveli odlazak pacijenata na godišnji odmor i zanemarivanje potrebe cijepljenja od strane radnog i mlađeg stanovništva. Također su upozorili da, iako pacijenti sada, tijekom ljeta, možda i nemaju teže posljedice te je broj zaraženih znatno manji, povratkom u zatvorene prostore u hladnijim mjesecima, virus bi se opet mogao vratiti. Tu su i druge bolesti, koje nažalost nismo liječili ili im nismo posvećivali dovoljno pažnje za vrijeme pandemije – složni su liječnici obiteljske medicine.

- Svaki preminuli je nečiji otac, baka, dijete i zato svi zajedno moramo čuvati svaki život, moramo paziti na sebe i na druge, a to možemo besplatnim cijepljenjem- zaključak je sastanka.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video