TIKVE Festival privukao brojne posjetitelje na varaždinski plac

Na varaždinskome placu danas je održan 5. Festival tikvi uz dosada najbolju atmosferu, bogatu ponudu i dobro društvo.

Što se sve može ukusno ispeći od tikve, pokazale su udruge žena ‘Kelemen’ i ‘Trnovečko srce’, te OPG-ovi Ivana Rožić i Andreja Petrović. Štandovi s njihovim pitama, savijačama, štruklima, kruhom, pogačama, uljima, košticama i drugim delicijama danas su bili nezaobilazna postaja svim posjetiteljima.

Ništa manje atraktivne nisu bile ni gastrokreativke iz Hotela Minerve koje su posjetiteljima demonstrirale umijeće izrade dekoracije od tikvi i drugog povrća koje se u njihovim rukama pretvaralo u prava umjetnička djela.

U ovogodišnjem izboru najveće tikve konkuriralo je desetak XXL primjeraka ovog svestranog povrća. Uvjerljivo najveća, bila je tikva OPG Obada s čak 194 cm obujma. Drugo mjesto pripalo je OPG Kovačić s izmjerenih 164 cm, koji je za dlaku bio bolji od trećeplasiranog OPG Kopreka s izmjernih 154 cm.

A u natječaju za najljepšu tikvu sudjelovali su učenici varaždinske II., IV., VI. i VII. osnovne škole. Komisija za ocjenjivanje složila se da su svi radovi kreativni i posebni. U sve je uloženo puno ljubavi, truda i vremena, stoga će Gradska tržnica nagraditi sve učenike koji su sudjelovali. Kako se ipak moralo izabrati najbolje, 1. mjesto pripalo je VI. osnovnoj školi, čiji su radovi bili posebno maštoviti.

Čestitke učenicima 4. b i c razreda Mili, Ivi, Sari, Matiji, Ledi, Maši i Petri te njihovoj mentorici Željki Dugi Sokač uputio je direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar.

– Zahvaljujemo svim školama koje su se odazvale našem pozivu. Radovi sve djece su odlični, pa smo ih odlučili sve izložiti i nagraditi. Posebno čestitam pobjedničkoj školi koja će biti i dodatno nagrađena. Pozivam sve roditelje, bake i djedove, te sve Varaždince da dođu ovih dana na naš plac i razgledaju ovu jedinstvenu izložbu.’

I na kraju, ali ne i najmanje važno, za dobru atmosferu na Festivalu tikvi zaduženo je bilo kulturno umjetničko društvo ‘Anka Ošpuh’ iz Ludbrega. Nastupile su folklorašice, vokalni sastav ‘Pajdašice’ i tamburaši, te dali događaju upečatljivu zvučnu i vizualnu kulisu.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije