Vijesti / Društvo

sveučilište sjever

Obranjena prva doktorska disertacija na doktorskom studiju Mediji i komunikacija Sveučilišta Sjever

Obranjena prva doktorska disertacija na doktorskom studiju Mediji i komunikacija Sveučilišta Sjever
Sveučilište Sjever

Doktorandica Biljana Marković je kvalitetno i suvereno predstavila svoj rad i istraživanje.

Javna obrana doktorske disertacije doktorandice Biljane Marković pod naslovom 'Informatička i informacijska pismenost regulirane zdravstvene profesije sestrinstva na primjeru općih bolnica u Republici Hrvatskoj' održana je jučer, 15. rujna 2021. godine na poslijediplomskom sveučilišnom doktorskom studiju Mediji i komunikacija Sveučilišta Sjever. Doktorska disertacija izrađena pod mentorstvom professor emeritus Jadranke Lasić-Lazić prva je doktorska disertacija prve generacije doktorskog studija Sveučilišta Sjever.

Na početku javne obrane predsjednica Povjerenstva za obranu i ocjenu doktorske disertacije izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo zamolila je prorektora Sveučilišnog centra Koprivnica prof. dr. sc. Marija Tomišu za riječ. U svojem kratkom obraćanju prorektor je ukazao na važnost ovoga doktorskoga studija za Sveučilište Sjever, ali i za šire područje unutar kojega Sveučilište djeluje. Istaknuo je kako je stjecanje doktorata znanosti važan trenutak u životu svakoga mladog znanstvenika, te je potom zahvalio svima koji su sudjelovali u pokretanju doktorskog studija Sveučilišta Sjever naglasivši:

- Danas je svečani dan, mogu reći i povijesni dan, prva obrana doktorske disertacije naše doktorandice Biljane Marković. Ovom prilikom zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u pokretanju i aktivno sudjeluju u izvođenju ovoga studija. Svim profesorima i mentorima, kao i svim doktorandima koji su bili hrabri i upisali doktorski studij Mediji i komunikacija. Osobito zahvaljujem rektoru Sveučilišta Sjever, prof. dr. sc. Marinu Milkoviću koji je uložio veliku energiju u pokretanju ovoga studija, kao i voditeljici doktorskog studija, izv. prof. dr. sc. Ivi Rosandi Žigo na iznimnoj posvećenosti i svakodnevnom upravljanju svim procesima na ovome studiju. Također, veliko hvala i profesorici Jadranki Lasić-Lazić, danas mentorici prve obrane doktorske disertacije. Interes za ovaj studij je izniman, a naš je zadatak raditi bez kompromisa u kvaliteti te promicati znanstvenu izvrsnost.

Nakon uvodnog djela doktorandica Biljana Marković je kvalitetno i suvereno predstavila svoj rad i istraživanje, nakon čega je uspješno odgovorila na pitanja Povjerenstva. Na osnovu svega prezentiranog, Povjerenstvo je jednoglasno donijelo odluku da je doktorandica obranila doktorski rad ocjenom magna cum laude.

- Izniman rad, trud, borba, pa čak i preispitivanja prethodila su predstavljanju ove doktorske disertacije te sada mogu reći da sam ovim radom proširila svoj korpus znanja i ušla u informacijsko – komunikacijsko područje za koji sam primijetila da mi je nedostajao u dosadašnjem radu - istaknula je Marković.

U završnom djelu obrane doktorske disertacije, voditeljica doktorskog studija Mediji i komunikacija, izv. prof. dr. sc. Iva Rosanda Žigo istaknula je zadovoljstvo obranom doktorskog rada prve generacije doktoranada spomenutog studija te kazala:

- Kao voditeljici studija drago mi je da smo prisustvovali ovoj prvoj obrani doktorske disertacije na doktorskom studiju Mediji i komunikacija. Želja mi je da obrana doktorandice Biljane Marković bude poticaj svim našim doktorandima, posebice onima koji su već obranili temu doktorske disertacije. Godinu, godinu i pol dana nakon obrane teme vrijeme je u kojem očekujem i druge doktorande, dakle vrlo uskoro u ovoj istoj situaciji.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!