Vijesti / Društvo

prijem u županijskoj palači

FOTO Priređeni prijem za obitelji poginulih i nestalih policajaca

FOTO Priređeni prijem za obitelji poginulih i nestalih policajaca
Varaždinska županija

'Svjesni smo da nikada ništa ne može zamijeniti gubitak Vaših sinova i muževa te očeva, ali ponos i trajni osjećaj zahvale kojeg svi osjećamo prema njima moraju prevladati', rekao je predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić.

U Skupštinskoj dvorani Županijske palače u Varaždinu priređeni je prijem za obitelji poginulih i nestalih policajaca, a uz članove obitelji prisustvovali su i načelnik PU varaždinske Predrag Benčić sa suradnicima.

Domaćini prijema bili su predsjednik Županijske skupštine dr.sc. Josip Križanić, zamjenica župana Silvija Zagorec te pročelnica Upravnog odjela za zdravstvenu zaštitu, socijalnu skrb, civilno društvo i hrvatske branitelje Ljubica Božić.

Pozdravljajući okupljene te izrazivši srdačnu dobrodošlicu predsjednik Skupštine Križanić je naglasio da je danas veliki dan za sve nas jer poginuli i nestali policajci dobivaju spomen obilježje kao trajni spomen i zahvalnost za položene živote u obrani Domovine.

- Danas je veliki dan jer se otvara spomen obilježje trideset i sedmorici poginulih i nestalih policajaca. Htjeli smo se na ovaj jedan simboličan način zahvaliti Vama, drage obitelji što ste se ovih godina noseći se  s tugom i bolom hrabro nosili s ostalim životnim problemima. Svjesni smo da nikada ništa ne može zamijeniti gubitak Vaših sinova i muževa te očeva, ali ponos i trajni osjećaj zahvale kojeg svi osjećamo prema njima moraju prevladati. Danas nije dan da ja govorim o tim povijesnim vremenima za ovu zemlju, ali uvijek treba reći da smo zahvalni svima njima na velikom doprinosu kojeg su dali u obrani Domovine, odnosno u obrani Grada Vukovara. Vašom međusobnom komunikacijom i razgovorom će i sjeta za Vašim najmilijima biti barem malo lakša – rekao je predsjednik Skupštine te izrazio obiteljima duboku ljudsku zahvalnost i izraze osobnog poštovanja.

Županijskim dužnosnicima se na toplim riječima i gostoprimstvu zahvalio načelnik PU varaždinske Predrag Benčić naznačivši važnost i podršku koju Varaždinska županija pruža u obilježavanju važnih obljetnica i događaja.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!