Vijesti / Društvo

podvlačenje računa

BOSILJ 'Špancirfest je bio preuspješan. Porast prometa veći je nekih šest posto u odnosu na 2019.'

BOSILJ 'Špancirfest je bio preuspješan. Porast prometa veći je nekih šest posto u odnosu na 2019.'
TZGV/Varaždinski.hr

Rekao je da je i epidemiološki odrađen izvrstan posao.

Varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj gostovao je u emisiji Varaždin info VTV televizije gdje se osvrnuo na 23. izdanje Špancirfesta koje je završilo prije tri tjedna.

Bosilj je minuli Špancirfest okarakterizirao kao 'preuspješan'.

- Nadmašio je sva naša očekivanja. Porezna uprava je promijenila modalitet izračuna ukupnog prometa u turizmu, ugostiteljstvu i trgovini. Za 2019. smo govorili o 40 milijuna kuna i to je bila najjača godina do sada. No tada se nisu računali računi koje su izdale tvrtke koje nisu registrirane na području Grada Varaždina, kao što je Vinski grad koji je registriran u Zagrebu. Prema novom modalitetu računaju se svi računi izdani na području Grada Varaždina – rekao je Bosilj.

Istaknuo je da je sada to 72 milijuna kuna prometa u turizmu,ugostiteljstvu i trgovini, dok bi po tom novom načinu izračuna promet za 2019. bio 67 milijuna kuna.

- Porast prometa bio je veći nekih šest posto, što je po meni odličan, fantastičan rezultat. Špancirfest je sigurno ispunio svoja očekivanja – dodao je.

Osvrnuo se i na epidemiološku sliku nakon Špancirfesta.

- Tri tjedna od Špancirfesta su prošla i u prva dva tjedna nije bilo nikakvog značajnog povećanja zaraženih. To znači da smo COVID-potvrdama na koncertima i poštivanjem epidemioloških mjera odradili jedan odličan posao – zaključio je varaždinski gradonačelnik Neven Bosilj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video