Vijesti / Društvo

grad novi marof

FOTO U Novom Marofu obilježen Dječji tjedan, petu godinu zaredom

FOTO U Novom Marofu obilježen Dječji tjedan, petu godinu zaredom
Grad Novi Marof

Ovogodišnji Dječji tjedan u Novom Marofu započeo je dječjom likovnom kolonijom pod nazivom 'Oboji svijet Rabuzinovim bojama'.

Pod sloganom „Ljubav djeci prije svega” i Pučko otvoreno učilište Novi Marof obilježilo je ovogodišnji Dječji tjedan.

Pučko otvoreno učilište Novi Marof Dječji tjedan obilježava kontinuirano, unazad pet godina, a s obzirom da je ova godina proglašena Godinom čitanja, glavni dio aktivnosti bio je posvećen upravo čitanju kako bi se naglasila njegova važnost od najranije dobi.

Ovogodišnji Dječji tjedan u Novom Marofu započeo je dječjom likovnom kolonijom pod nazivom „Oboji svijet Rabuzinovim bojama”, a raznim tehnikama i na raznim podlogama izrazila su se djeca iz dječjih vrtića Bambi, Novi Marof i Sretna djeca. Njima su se pridružili i učenici iz Osnovne škole Novi Marof s učiteljicama Ljubicom Bešenić i Marinom Harmicar.

Kako je pojasnila ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Ivana Kušek Perši, ovu likovnu radionicu spojili su s obilježavanjem 100. godišnjice rođenja Ivana Rabuzina.

- Izuzetno nam je drago što su se na ovogodišnji Dječji tjedan odazvali naši brojni najmlađi sugrađani. Raznim aktivnostima, zanimacijama i zabavom uljepšali smo im ovaj tjedan, posvećen upravo njima i njihovoj aktivnoj participaciji u lokalnoj zajednici – poručila je Kušek Perši.

Utorak, srijeda i petak bili su posvećeni važnosti čitanja kod najmlađih. Pod vodstvom Petre Purgar Turkalj u utorak je održano predavanje pod nazivom „Važnost čitanja od najranije dobi”, dok su u srijedu i petak održane radionice za bebe i predškolce „Priče za laku noć i kako odabrati slikovnice?”.

U četvrtak je održana panel rasprava o medicinski potpomognutoj oplodnji na kojoj su uz goste paneliste sudjelovale i liječnica ginekologinja te žene koje su uspješno prošle medicinski potpomognutu oplodnju.

Obilježavanje Dječjeg tjedna u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin” završilo je u subotu kazališnom predstavom „Tata Slikovnica” koju su posjetili brojni mališani.

Obilježavanje Dječjeg tjedna samo je nastavak svih gradskih ulaganja u djecu i mlade, a da Novi Marof kontinuirano potiče njihovu aktivnost potvrdio je i gradonačelnik Siniša Jenkač naglasivši kako su upravo mladi budućnost Novog Marofa.

- Grad Novi Marof kroz cijelu godinu ulaže u djecu i mlade i potiče njihove aktivnosti, prava, potrebe i stvaralaštvo. Djecu pratimo kroz cijeli njihov život, od vrtićke dobi, preko osnovnih i srednjih škola pa sve do fakulteta i nastojimo im osigurati što kvalitetnije uvjete kako bi bezbrižno odrastali te jednog dana ostali u našem gradu. Slogan „Ljubav djeci prije svega” kod nas vrijedi cijele godine – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!