Vijesti / Društvo

sveučilište sjever

Vodeći stručnjaci na konferenciji 'Hrana i klimatske promjene' na Sveučilištu Sjever

Vodeći stručnjaci na konferenciji  'Hrana i klimatske promjene' na Sveučilištu Sjever
Ilustracija

Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta svake godine 16. listopada.

U povodu  obilježavanja Svjetskog dana hrane, Odjel za prehrambenu tehnologiju Sveučilišta Sjever u suradnji s Institutom Ruđer Bošković organizira 15. i 16. listopada konferenciju pod nazivom 'Hrana i klimatske promjene'.

Konferencija će se održati na kampusu Sveučilišta Sjever u Koprivnici, a okupit će vodeće znanstvenike iz Hrvatske i inozemstva koji se bave utjecajem klimatskih promjena na sve aspekte proizvodnje, sigurnosti, distribucije i dostupnosti hrane. Na konferenciji je registrirano 120 sudionika iz 15 različitih zemalja koji će kroz 29 usmenih i 41 postersko izlaganje predstaviti svoja istraživanja.

Konferencija počinje 15. listopada u 10 sati, a trajat će do 16 sati. Zbog epidemioloških mjera ograničen broj sudionika prisustvovat će kontaktno, a ostali će moći sudjelovati online. Drugi dan konferencije je u potpunosti online, a trajat će od 9 do 17 sati.

Svjetski dan hrane obilježava se diljem svijeta svake godine 16. listopada na dan kad je na taj dan 1945. godine u sklopu Ujedinjenih naroda (UN) osnovana Organizacija za prehranu i poljoprivredu.

Najgledaniji video

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!