Vijesti / Društvo

VOX POPULI

PITAMO VAS Podržavate li raspisivanje referenduma za uvođenje eura?

PITAMO VAS Podržavate li raspisivanje referenduma za uvođenje eura?
Slaven Branislav Babic/Pixsell

Ministarstvo pravosuđa i uprave priopćilo je da je za raspisivanje referenduma 'Zaštitimo hrvatsku kunu' potrebno prikupiti 368.867 potpisa.

Inicijativa 'Zaštitimo hrvatsku kunu' danas kreće s prikupljanjem potpisa za raspisivanje referenduma. Pokrenuli su je Hrvatski suverenisti i HSP kako bi se odgodilo uvođenje eura kao službene valute u RH.

Podržavate li raspisivanje referenduma za uvođenje eura?

Rezultati
  • Da   85 (65%)
  • Ne   44 (34%)
  • Ne znam   1 (1%)
Vrati se na glasanje

- Od 24. listopada, 00:00 krećemo sa prikupljanjem potpisa za Zaštitu hrvatske kune. Naši volonteri će sljedeća dva tjedna biti na više od 300 lokacija diljem Hrvatske. Potpišite referendumsku inicijativu, jer o promjeni nacionalne valute treba odlučiti isključivo narod na referendumu - poručio je Marijan Pavliček na svom Facebook profilu.

Ministarstvo pravosuđa i uprave priopćilo je da je za raspisivanje referenduma 'Zaštitimo hrvatsku kunu' potrebno prikupiti 368.867 potpisa.

- Organizacijski odbor Referendumske inicijative 'Zaštitimo hrvatsku kunu', za izjašnjavanje birača o potrebi da se zatraži raspisivanje referenduma - s referendumskim pitanjem: Jeste li za to da se u Ustav Republike Hrvatske unese odredba koja glasi: 'Novčana jedinica Republike Hrvatske jest kuna, koja se dijeli na stotinu lipa. Odluku o promjeni novčane jedinice u Republici Hrvatskoj donose birači na referendumu' - najavio je početak prikupljanja potpisa birača - navode iz Ministarstva.

Članovi organizacijskog odbora Marko Milanović Litre, Željko Sačić, Ivan Iličić, Davorin Karačić i Frano Čirko danas će na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu održati i konferenciju za medije povodom početka skupljanja potpisa.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video