Vijesti / Društvo

KVALITETA ŽIVOTA

ŠTO TO SMRDI U JALKOVCU? Iz tvrtke Lotus poručuju: 'To nismo mi'

ŠTO TO SMRDI U JALKOVCU? Iz tvrtke Lotus poručuju: 'To nismo mi'
Google Maps

Osim neugodnih mirisa, građane muči i buka kamiona.

Problemi stanovnika Jalkovca s neugodnim mirisima i bukom koju stvaraju kamioni bili su jedna od tema na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća, održanoj 20. listopada. Vijećnik Ivan Obadić (Budimo grad) tada je postavio pitanje na koji je proteklih dana iz Grada pristigao odgovor.

- Kontaktirali su nas građani koji su nezadovoljni zbog smrada koji se širi i tvrtke Lotus, koja zbrinjava otpad. Također su nezadovoljni prometom kamionima koji voze kroz naselje, i to ne samo po danu nego i po noći - iznio je Obadić i pitao može li se u tome dijelu grada teretni promet ograničiti na način da se tijekom noći, primjerice od 22 do 6 ujutro, zabrani prolazak kamionima tom cestom. Također ga je zanimalo što se može učiniti po pitanju neugodnih mirisa.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Grad je upit preusmjerio tvrtki Lotus, koja se ogradila od toga da bi imala veze s bilo kojim od navedenih problema.

- Iz društva Lotus u svome odgovoru navode da društvo posjeduje važeće dozvole za gospodarenje neopasnim industrijskim optadom (papir, folija, plastika, tekstil, koža). Smatraju netočnom tvrdnju da se iz kruga tvrtke Lotus širi smrad, budući da rade s otpadom koji nije podložan biološkom raspadu - prenio je Grad odgovor koji je došao iz tvrtke.

U Lotusu kažu i da znaju odakle dolaze neugodni mirisi.

- Sav smrad u južnome dijelu grada, pa tako i u naselju Jalkovec, dolazi iz firme Koka, koja usred naselja ima 18 peradarnika, Industrije mesa - kafilerije i Veterinarske stanice (za reprodukcijiski uzgoj stoke) - stoji u odgovoru iz tvrtke Lotus, koji potpisuje direktor Željko Črnila.

Ogradili su se i od buke koju bi stvarali kamioni.

- Što se tiče prometa, poslije 22 sata vrata naše tvrtke su zatvorena i zaključana do 6 sati i nikada u to vrijeme nema prometa u krug naše tvrtke - stoji u odgovoru Lotusa.

Uprava napominje da je spremna primiti u posjet gradonačelnika i vijećnike u bilo koje doba, kako bi se uvjerili u vrstu procesa koji se u krugu tvrtke odvijaju.

Najgledanija galerija

Izdvojeno


Reci što misliš!