Na skupu u Trakošćanu sudjelovalo oko 250 učitelja i profesora njemačkog jezika

Proteklog je vikenda u hotelu Trakošćan održan jubilarni međunarodni skup Hrvatskog Društva učitelja i profesora njemačkog jezika pod pokroviteljstvom predsjednice Republike, Kolinde Grabar-Kitarović.

Skup je organiziran u suradnji s Agencijom za odgoj i obrazovanje, Goethe Institutom Hrvatska i Austrijskim kulturnim forumom.

S ciljem obilježavanja 25 godina postojanja Društvo je pokrenulo čitav niz aktivnosti poput projekta ‘Njemački otvara mnoga vrata’ (Deutsch öffnet viele Türen) u suradnji s Veleposlanstvom SR Njemačke u Zagrebu te nagradni natječaj ‘Priče o uspjehu zahvaljujući njemačkom jeziku’ (Erfolgsgeschichten mit Deutsch) za sve koji u Hrvatskoj uče njemački.

U sklopu svečanog otvorenja skupa pobjednicima natječaja su dodijeljene nagrade.

Ovogodišnji je skup dao dijakronijski osvrt na učenje i poučavanje njemačkoga kao stranog jezika i na njegov status u redovnom obrazovnom sustavu u Hrvatskoj u proteklih više od dva desetljeća.

Program je obuhvatio 32 radionice, 9 priloga o primjerima dobre prakse te pet plenarnih predavanja renomiranih stručnjaka iz Münchena, Beča, Salzburga i Sveučilišta u Zagrebu.

Hrvatsko društvo učitelja i profesora njemačkoga jezika na skupu je okupilo oko 250 učitelja i profesora njemačkoga jezika iz cijele Hrvatske, čime ovogodišnji skup postaje najbrojnije stručno usavršavanje na državnoj razini namijenjeno profesorima njemačkog jezika.

Programu svečanoga otvaranja prisustvovali su: referent za kulturu Veleposlanstva SR Njemačke u Zagrebu, gosp. Arne Hartig, član Predsjedništva Međunarodnog udruženja profesora njemačkog jezika, gosp. Benjamin Hedžić, voditeljica Jezičnog odjela Goethe Instituta, gđa Kristine Petrušić, predstavnici Varaždinske županije, dožupan gospodin Tomislav Paljak, i gospodin Miroslav Huđek, pročelnik upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport, te predstavnice grada Ivanca, dogradonačelnica gđa. Lidija Kozina i općine Bednja, predsjednica općinskog vijeća, dr. Marija Kolačko, predsjednice susjednih udruženja profesora njemačkog dr. Brigita Kacjan iz Slovenije i gđa Dubravka Vukadin iz Bosne i Hercegovine.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije