Vijesti / Društvo

PROMETNI ŠLAMPERAJ

JOŠ O STAZI U ANINOJ 'Struka je upozoravala, Čehok je inzistirao'

JOŠ O STAZI U ANINOJ 'Struka je upozoravala, Čehok je inzistirao'
Varaždinski.hr

Ova biciklistička staza nije bila samo smiješna, bila je i opasna. To su najbolje osjetile dvije biciklistkinje.

Biciklistička staza u Aninoj ulici, iscrtana prije više od dvije godine, još uvijek povremeno postaje aktualna politička tema. Svoju je slavu stekla nacionalno, budući da su priču o toj nesvakidašnjoj biciklističkoj stazi prenijeli mnogi mediji. 

Dugo se precizno i formalno nije znalo tko je odgovoran za takav projekt odnosno je li projektan radio po nalogu gradskih vlasti ili je samoinicijativno ucrtao stazu koja je građane tjerala i na smijeh. Ali ne sve. Naime, osim što je bila bizarni primjer šlamperaja, staza je bila i opasna. Tamo su se ozljedile dvije biciklistkinje, kojima je Grad isplatio odštetu od oko 70.000 kuna.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon izbora platforma Budimo grad inzistirala je da se pitanje odgovornosti za ovaj projekt ne prepusti zaboravu. Proteklih je dana ova priča konačno dobila neki konkretniji epilog. Naime, gradonačelnik Neven Bosilj oformio povjerenstvo za utvrđivanje propusta koje je ispitalo sve okolnosti i gradske službenike.

- Posebno je zanimljiv dio u kojem se navodi kako je, bez obzira na upozorenja struke, tadašnji gradonačelnik Ivan Čehok inzistirao na takvom projektu - ističu u varaždinskom SDP-u.

'Bivši pročelnik navodi da je, bez obzira na upozorenje od strane projektanata, odgovornih osoba Upravnog odjela za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša, kao i izvoditelja radova na uređenju biciklističkih staza (Crtorad d.o.o.) o nemogućnosti izvedbe biciklističkih staza obzirom na raspoloživi prostor, tadašnji gradonačelnik g. Ivan Čehok inzistirao na izvođenju radova', citat je iz izvješća povjerenstva.

- Ovo je, nažalost, još jedan pokazatelj potpune samovolje bivšeg gradonačelnika, koja je rezultirala teškim povredama stanovnika i ogromnim novčanim štetama po Grad Varaždin. Važno je da građani budu informirani o takvim propustima, no isto tako mogu biti sigurni da gradonačelnik Neven Bosilj i zamjenik Miroslav Marković odlučno odbacuju takav modus operandi i okreću se stručnom i transparentnom vođenju projekata - poručili su iz SDP-a.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video