MANIFESTACIJA U Trakošćanu će se u subotu održati XII. škola mladih filatelista

Klub mladih filatelista ‘Trakošćan’ organizira 28. listopada u Trakošćanu, biseru Hrvatskog zagorja, XII. školu mladih filatelista ‘TRAKOŠĆAN 2017.’ s međunarodnim sudjelovanjem.

Škola je zamišljena kao filatelistička manifestacija na nacionalnoj razini s međunarodnim sudjelovanjem. Očekuje se nazočnost od oko 200-tinjak polaznika.

Osnovni koncept temelji se na stručno edukativnom programu s ciljem da djeca putem poštanskih maraka upoznaju nacionalnu, povijesnu, kulturnu, spomeničku i prirodnu baštinu.

Kroz raznovrsne aktivnosti, na poticajnim i atraktivnim programima, u zdravoj prirodi i pod vodstvom odraslih i kompetentnih izvoditelja, korisnici upoznaju svoju domovinu, ali i zemlje Europe i svijeta, zbližuju se i mijenjaju svoje kulturološke navike, poglede na svijet i sustav pravih vrijednosti.

– Dosadašnja iskustva u radu škole kroz koje je prošlo 2.500 mladih pokazali su da ovakav pristup učenju daje izrazito dobre rezultate i statistički podaci o školskim uspjesima i daljnjem napredovanju djece u srednjoškolskom i fakultetskom obrazovanju su izrazito pozitivni – ističe Dino Murić, predsjednik Klub mladih filatelista.

Upravo zato očekuje se kako će i ova škola pridonijeti promjeni ponašanja mladih, njihovom učinkovitijem radu u jedinicama lokalne samouprave, županija, te Republike Hrvatske u cjelini, kako na društvenom planu, tako i u gospodarskom razvoju.

Organizatori će uz brojne edukacijske sadržaje iz svijeta filatelije, polaznicima predstaviti i brojne atrakcije (poseban oblik prijenosa pošte, prigodna izdanja prigodnih omotnica i poštanskih žigova, izdvojeni poštanski šalter, i sl.).

Škola mladih filatelista ponovno će dokazati kako filatelija nije samo hobi, već objekt pridobivanja znanja i edukacije.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije