Vijesti / Društvo

PONOVNO ZAJEDNO NA BICIKLIMA

FOTO Biciklijada u Sračincu: Sudjelovalo oko 250 mještana, od djece u sjedalici do onih najstarijih

FOTO Biciklijada u Sračincu: Sudjelovalo oko 250 mještana, od djece u sjedalici do onih najstarijih
Općina Sračinec

Vozilo se 13 kilometara, sve do Drave, a nije nedostajalo ni okrijepe.

Jučer je ponovno oživljena tradicija proljetne biciklijade općine Sračinec, koja je bila prekinuta u pandemijskim godinama. Ispred Doma kulture okupila se velika skupina biciklista i biciklistica svih dobnih skupina, od djece koju su roditelji vozili u sjedalici, do najstarijih žitelja općine.

Biciklijada u Sračincu Sračinec biciklijada

- Veseli me da smo ponovno skupa na biciklima. Svi smo to željno čekali, da nam epidemiološke prilike dozvole da se ponovno okupimo, bicikliramo i družimo se na obali Drave. Još me više veseli da se pozivu odazvao ovako lijep broj naših sumještana, podijeli smo 300 majica, a na biciklima je bilo oko 250 biciklistica i biciklista. Razveselili smo djecu koja su na obali Drave bacala kamenčiće, oprala ruke u hladnoj dravskoj vodi, a mnogi su se po prvi put vozili u šumi uz Dravu. Ukupno 13 kilometara vožnje prošlo je u najboljem redu. Želim zahvaliti varaždinskoj policiji i članovima DVD-a Svibovec Podravski koji su osiguravali kolonu – rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Nakon okupljanja kolona se zaputila kroz Sračinec, pored Parka velika graba i vrtića put Svibovca Podravskog. Laganom vožnjom za pola sata stigli su na obalu starog toka rijeke Drave, koja je na tom mjestu još uvijek divlja i u svom izvornom toku. Ovdje je bila pauza nakon koje je biciklijada nastavljena do kućica gdje je svim sudionicima podijeljen obrok i okrepa. Sedma Biciklijada općine Sračinec održana je u organizaciji Općine Sračinec, na prijedlog Ženske inicijative HNS-a općine Sračinec.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.