Vijesti / Društvo

općina maruševec

FOTOGALERIJA Velik broj biciklista pedalirao na 5. biciklijadi Općine Maruševec!

FOTOGALERIJA Velik broj biciklista pedalirao na 5. biciklijadi Općine Maruševec!
Općina Maruševec

Okupilo se više od 240 sudionika...

Pod pokroviteljstvom Općine Maruševec i u organizaciji Udruge za šport i rekreaciju Gmajna održana je 5. po redu biciklijada Općine Maruševec!

5. biciklijada Općine Maruševec

Preko 240 zaljubljenika u pedaliranje iz Varaždinske i susjednih županija ove je godine sudjelovalo na manifestaciji rekreacijskog karaktera čija je trasa duljine 28 kilometara prolazila kroz općine Maruševec, Vinica, Petrijanec i Vidovec.

Proljetno subotnje poslijepodne za druženje i rekreaciju na dva kotača iskoristile su sve generacije biciklista, od onih najmlađih do najstarijih. Prije samog starta na igralištu Gmajna u Čalincu, tlak i šećer u krvi mjerili su volonteri Gradskog društva Crvenog križa Ivanec, raseljene osobe iz Ukrajine koje su smještene u Župnom dvoru u Druškovcu.

Udruga Gmajna je za sve sudionike biciklijade osigurala majicu i vodu, te je organizirala dvije stanice kod Caffe bara Vinibar u Vinici, kao i kod Društvenog doma u Novoj Vesi, uz pomoć Općine Petrijanec i načelnika Željka Posavca. Po povratku u Čalinec bicikliste je dočekao prigodni ručak kojeg su pripremili članovi Udruge.

Zadovoljan odazivom biciklista bio je i Mario Klapša, načelnik Općine Maruševec koja je i ove godine bila pokrovitelj Biciklijade, ističući pritom važnost povećanja svijesti o zdravim životnim navikama, kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, ali i o korištenju ekološki osviještenog načina prijevoza.

Udruga Gmajna zahvaljuje svim biciklistima na sudjelovanju, kao i Kuburaškoj udruzi Maruševec, Dobrovoljnim vatrogasnim društvima Maruševec i Donje Ladanje te volonterima Gradskog društva Crvenog križa Ivanec i službenicima Policijske postaje Ivanec na sudjelovanju i pomoći oko organizacije 5. biciklijade Općine Maruševec.

Najnovije

Reci što misliš!