Vijesti / Društvo

općina petrijanec

FOTOGALERIJA U Petrijancu održana manifestacija 'Liepi cajti s KUD-om'

FOTOGALERIJA U Petrijancu održana manifestacija 'Liepi cajti s KUD-om'
Općina Petrijanec

Na početku manifestacije u ime KUD-a Petrijanec obratila se Ines Krobot, a u ime Općine Petrijanec načelnik Željko Posavec.

U nedjelju, 19.lipnja, u Društvenom domu Nova Ves Petrijanečka, održana je kulturna manifestacija „Liepi cajti s KUD-om“ . Manifestacija se održava u organizaciji Kulturno umjetničkog društva Općine Petrijanec koje djeluje već 27 godina unutar četiri sekcije: dramska, folklorna, tamburaška i vokalna. Gosti ovogodišnje manifestacije bili su Mali folklor dječjeg vrtića „Bambi“, Dječji zbor Osnovne škole Petrijanec, solistica Bernardica Bačan te Zbor udruge umirovljenika.

U Petrijancu održana manifestacija 'Liepi cajti s KUD-om'

Ova manifestacija koja samim repertoarom poprima folklornu, tradicijsku notu, osim što je dio programa proslave Dana Općine Petrijanec, također je i manifestacija koja daje globalnu sliku svega onoga što zajednica Općine Petrijanec pruža u vidu kulturno umjetničkog amaterizma.

Na početku manifestacije u ime KUD-a Petrijanec obratila se Ines Krobot a u ime Općine Petrijanec, načelnik Željko Posavec koji su istaknuli važnost organiziranje ovakve manifestacije koja je već postala tradicija na području naše općine.

- Zaista je lijepo vidjeti pun društveno vatrogasni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj koji željno iščekuju nastupe svojih najmlađih. Roditelji, bake i djedovi okupili su se u velikom broju te im stoga želim zahvaliti i sudionicima i publici koja njeguje kulturne manifestacije na području naše općine. Čestitam još jednom Ženskoj vokalnoj skupini „Erato“ na plasmanu na državnu smotru malih vokalnih sastava – istaknuo je načelnik općine Željko Posavec

Preko 100 izvođača predstavilo se mnogobrojnoj publici pjesmom, glumom, folklornim i tamburaškim izvedbama poznatih skladbi. Ono što posebno veseli je velik broj djece i mladih uključenih u aktivnosti očuvanja tradicije petrijanečkog kraja.

Najnovije

Reci što misliš!