LJETO NA RABU Protekle sezone 925-ero djece uživalo u varaždinskom odmaralištu

U četvrtak 19. listopada u palači Herzer održana je prezentacija i prigodno druženje svih sudionika koji su protekle sezone sudjelovali u organizaciji ljetovanja varaždinskih mališana u Dječjem odmaralištu ‘Varaždin’ na Rabu.

Gradska tržnica, koja već treću sezonu upravlja Odmaralištem, na ovaj je način željela zahvaliti ravnateljima i voditeljima grupa vrtića, škola i drugih udruženja koji su ove sezone posjetili Rab te osoblju Odmarališta koje je tijekom cijelog ljeta brinulo o zadovoljstvu malih gostiju.

Druženje su uveličale zamjenica gradonačelnika Grada Varaždina Sandra Malenica i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Varaždina Danijela Vusić.

Direktor Gradske tržnice Predrag Ciglar u prezentaciji je istaknuo kako je iznimno zadovoljan rejtingom Odmarališta, koje je svake sezone u potpunosti popunjeno.

– Povratne informacije koje dobivamo od mladih korisnika izuzetno su pozitivne. Djeca na Rabu učvršćuju prijateljstva, uče se samostalnosti, dok im je sve vrijeme ispunjeno izletima, radionicama, školom plivanja i drugim zabavnim ali i edukativnim sadržajima. Kontinuirano ulažemo u održavanje i opremu Odmarališta, kao i u nove rekvizite za igru i animaciju djece’, napomenuo je Ciglar te zaključio kako su dobri rezultati postignuti u prvom redu zbog predanog osoblja, kojima je ovom prilikom zahvalio na trudu i radu.

Rab je ove sezone posjetilo 11 osnovnih škola, 16 dječjih vrtića, centri za socijalnu skrb, društva, klubovi i udruge iz Varaždinske, Međimurske i Koprivničko–križevačke županije te Grada Zagreba. Ukupno je ugošćeno 1036 osoba, od čega 925 djece i 111 voditelja grupa.

O organizaciji i upravljanju Odmaralištem na Rabu biranim riječima govorile su i Andreja Miolčić iz Dječjeg vrtića Bambi i Branka Rodek iz Dječjeg vrtića Varaždin.

Naposljetku, Željka Vincek, upraviteljica Odmarališta, zahvalila se cjelokupnom timu koji je četiri mjeseca brinuo da ljetovanje mališanima ostane u lijepom sjećanju.

Osim ljetovanja predškolaca, na Rabu su održane i škole u prirodi za učenike trećih i četvrtih razreda, koje se ostvaruju uz preporuku Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, te kampovi gitare i sporta.

Interes za ljetovanje izrazito je velik te se već sada popunjavaju termini za sezonu ljeto 2018. Iz Gradske tržnice stoga pozivaju sve zainteresirane institucije da svoje termine rezerviraju u najkraćem mogućem roku.

Ovom prigodom ujedno je predstavljen novi projekt Udruge hrvatskih tržnica u kojemu Gradska tržnica Varaždin sudjeluje kao partner. Riječ je o jedinstvenoj slikovnici ‘Šetnja tržnicom’, autorice Marije Martinko, namijenjenoj djeci predškolske dobi.

Slikovnica na slikovit i kreativan način djecu educira o domaćoj hrani i tržnici kao mjestu na kojoj je ona dostupna izravno od poljoprivrednika.

Slikovnicu će Gradska tržnica donirati svim dječjim vrtićima u Varaždinskoj županiji.

– Ovime želimo na mlade generacije prenijeti naviku posjećivanja tržnice te im pokazati tko sve ovdje prodaje, što se može doznati i zašto je na tržnici doživljaj kupovine drugačiji – poručio je Ciglar.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail info@varazdinski.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari
Najnovije