Vijesti / Društvo

TZP Centar svijeta

TZP Centar svijeta odobreno pet projekta ukupne vrijednosti 455.000 kuna

TZP Centar svijeta odobreno pet projekta ukupne vrijednosti 455.000 kuna
Goran Štimec

Turistička zajednica područja Centar svijeta osnovna je u veljači 2022. godine...

Turističkoj zajednici područja Centar svijeta odobreno je od strane Hrvatske turističke zajednice 5 projekata ukupne vrijednosti 455.000,00 kuna. Glavni cilj ovih projekata je podizanje konkurentnosti turističke ponude i povećanje dolaska turista na području Grada Ludbrega i općina Jalžabet, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Mali Bukovec.

Prvi odobreni projekt odnosi se na izradu projektno tehničke dokumentacije za Kuću rijeke Bednje i odnosi se na uređenje postojeće zgrade na Otoku mladosti u Ludbregu u pokaznu kuću sa stalnim galerijskim postavom koji će reprezentirti floru i faunu Otoka mladosti, rijeke Bednje i Plitivce. Podrum kuće je definiran kao izložbeni prostor biljnog i životinjskog svijeta, prizemlje će se koristiti kao informacijski punkt preko kojeg će se posjetiteljima prezentirati sadržaji povezani s florom i faunom, a tavan će biti uređen kao promatračnica. Odobreni iznos po projektu je 100.000,00 kuna.

Drugi odobreni projekt odnosi se na organizaciju manifestacjie Welcome spring festival koja se odnosi na organizaciju sportskih natjecanja. Cilj festivala je popularizacija aktivnog života odnosno outdoor aktivnosti kao vrste zabave, rekreacije i zdravog druženja na otvorenom. Odobreni iznos po projektu je 100.000,00 kuna.

Treći odobreni projekt odnosi se na Strateškog i akcijskog marketinškog plana TZP Centar svijeta. Radi se o radnom dokumentu kojim će se odrediti smjer razvoja digitalnih i marketinških alata za sva uključena područja te odrediti smjer budućeg brendiranja područja kojeg TZP Centar svijeta pokriva. Odobreni iznos po projektu je 65.000,00 kuna.

Četvrti odobreni projekt odnosi se na izradu Interpretacijskog plana. Ovdje se isto radi o radnom dokumentu kojim će se odrediti smjer razvoja interpretacije područja Turističke zajednice područja i zajednički turistički proizvodi i elementi na kojima će se bazirati daljnji turistički razvoj. Odobreni iznos po projektu je 90.000,00 kuna.

Peti odobreni projekt odnosi se na unapređenje kanala komunikacije  i uvođenje digitalnih komunikacijskih alata. Ovim projektom planiramo turističko područje Grada Ludbrega i općina Jalžabet, Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec i Mali Bukovec povezati u jednu komunikacijsku cjelinu  s ciljem olakšavanja zajedničkog nastupanja na tržištu te dopiranja do krajnjih korisnika – turista i posjetitelja s usmjerenjem na selektivne oblike turizma, poput sportsko-pustolovnog, izletničkog, vikend turizma te hibridnih turističkih proizvoda kojima navedeno područje ne oskudijeva. Odobreni iznos po projektu je 100.000,00 kuna.

Turistička zajednica područja Centar svijeta osnovna je u veljači 2022. godine i obuhvaća područje Grada Ludbrega i okolnih općina Jalžabet, Veliki Bukovec, Mali Bukovec, Sveti Đurđ i Martijanec. Radi se o novoosnovanoj organizaciji koja je usmjerena na promicanja i razvoja turizma okolnog područja, tako da ovih 5 odobrenih projekata je svakako znak da se krenulo u dobrom smjeru – rekla je Petra Međimurec - i nadodala da će se svakako prijavljivati novi projekti na nacionalne i EU izvore financiranja poput sad nadolazećih Interreg programa transnacionalne suradnje.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video