Vijesti / Društvo

nestala skulptura

Pronađen je nestali 'oblutak', ipak nije bio ukraden

Pronađen je nestali 'oblutak', ipak nije bio ukraden
Varaždinski.hr

Priča ipak ima sretan kraj...

Funkcionalna skulptura „dravski obluci“ koja se nalazi kod Gradske vijećnice Grada Varaždina na Trgu kralja Tomislava u kolovozu je ostala bez jednog dijela, odnosno bez jednog „oblutka“. Grad Varaždin je sukladno tome pokrenuo postupak utvrđivanja svih okolnosti i činjenica o nestanku tog dijela te je podnio prijavu Policijskoj upravi varaždinskoj.

Vezana vijest:

Obluci GDJE JE OBLUTAK? Još uvijek se ne zna tko je ukrao dio instalacije: 'Pregledane su snimke kamere, počinitelj će biti pronađen'

Nakon skoro mjesec dana od događaja, do dužnosnika Grada Varaždina stigla je informacija da se „oblutak“ nalazi u tvrtki Vodogradnja koja ga je preuzela da izvrši popravak oštećenog dijela, a bez prethodne najave ili obavijesti nadležnom gradskom Upravnom odjelu za komunalne poslove, urbanizam i zaštitu okoliša.

Tvrtka Vodogradnja, prema ugovoru s Gradom Varaždinom, obavlja redovito i izvanredno održavanje ulica i hodnih površina u gradskoj povijesnoj jezgri. Popravak urbanog mobilijara kao što je skulptura „dravski obluci“ po ugovoru spada pod radove izvan ugovorenog troškovnika, za što je tvrtka Vodogradnja  - ako uviđajem na terenu utvrdi da je potrebna sanacija, dužna tražiti suglasnost Grada Varaždina za provedbu sanacije, a u konačnici i za naplatu tih radova.

Grad Varaždin ovakav postupak nenajavljenog privremenog izuzimanja dijela gradske imovine smatra povredom odredbi ugovora, ali i neprimjerenim odnosom od strane izvođača te sukladno ugovoru izvedeni radovi na obnovi „oblutka“ neće biti plaćeni. Prema dogovoru s poduzećem Vodogradnja „nestali oblutak“ bit će vraćen na svoje staro mjesto na Trgu kralja Tomislava već tijekom sutrašnjeg dana.

Najnovije

Reci što misliš!