Vijesti / Društvo

grad varaždin

GRAD VARAŽDINA Prijem delegacije iz prijateljskog grada Schaffhausena

GRAD VARAŽDINA Prijem delegacije iz prijateljskog grada Schaffhausena
Grad Varaždin

Švicarska će iduće godine bit zemlja partner Varaždinskim baroknim večerima.

U sklopu posjete festivalu Varaždinske barokne večeri delegacija prijateljskog grada iz Švicarske Schaffhausena posjetila je i Gradsku vijećnicu Grada Varaždina. Danas 23. rujna 2022. godine prijem za goste iz Grada Schaffhausena održala je predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan te im poželjela dobrodošlicu u barokni grad.

Predstavnici  Grada Schaffhausena na prijemu bili su gradski vijećnici Grada Schaffhausena R. Rohner i D. Preisig, savjetnik za kulturu Grada Schaffhausena J. Lampater i zamjenik pročelnice ureda gradonačelnika i savjetnik Gradskog vijeća Grada Schaffhausena M. Ćaleta koji su na prijemu u Gradskoj vijećnici s predstavnicima Grada Varaždina, predsjednicom Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravkom Grđan, ravnateljem  Koncertnog ureda Varaždin Raymondom Rojnikom i pročelnicom Upravnog odjela za poslove gradonačelnika i Gradskog vijeća Grada Varaždina dr. sc. Vesnom Halugom razgovarali o novim mogućnostima kulturne i obrazovne suradnje između gradova prijatelja Varaždina i Schaffhausena.

Švicarska će iduće godine bit zemlja partner Varaždinskim baroknim večerima pa će se i promocija Festivala održati i u Gradu Schaffhausenu.

Najnovije

Reci što misliš!