Vijesti / Društvo

Grad Varaždin

Radovi u Gojancu: Saniraju se prometnice i nogostup, uređuje se i Ulica Ljudevita Gaja

Radovi u Gojancu: Saniraju se prometnice i nogostup, uređuje se i Ulica Ljudevita Gaja
Grad Varaždin

Uređenje lokalnih ulica.

Gojanec, varaždinsko prigradsko naselje, je danas, u srijedu 5. rujna 2022. obišao gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj.

U pratnji Brune Istera, direktora Varkoma, Maria Habeka, člana uprave PZC-a Varaždin, pročelnika Vlade Podbrežničkog te više savjetnice Martine Cesar Kelemen detaljnije se upoznao s radovima na uređenju nekoliko lokalnih prometnica.

Posebno se zanimao za radove koje izvodi PZC Varaždin s podizvođečem, tvrtkom Reteh na dijelu Ulice Ljudevita Gaja u Gojancu. Tehnikom suhe reciklaže održavanja kolničke konstrukcije, kojom strojevi uspijevaju iskoristiti postojeći sloj prometnice miješajući ga i učvršćujući ga cementom, uređuje se 440 metara ceste. Vrijednost radova je 200 tisuća kuna, a prometnica će biti puštena u promet  11. listopada.

Nadalje, u Gojancu se nakon radova na aglomeraciji uređuju prometnica i nogostup u Ulici Braće Radić do Jalkovca u dužini 1040 metara. Radovi vrijedni milijun kuna bit će plaćeni dijelom iz sredstava namijenjenih saniranju prometnica nakon aglomeracije, a dijelom iz gradskih sredstava za uređenje sustava odvodnje oborinskih voda.

Tijekom obnove kolnika i nogostupa, uređeni su i prostori za autobusna stajališta, a prilikom izvođenja radova mještani Gojanca pokazali su razumijevanje te surađivali s izvođačima kako bi taj dio grada konačno bio primjereno uređen.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.