Vijesti / Društvo

problemi oko parkiranja

Stanari POS-a u Jalkovečkoj o nedostatku parkirnih mjesta: 'Dolazi do sukoba sa studentima'

Stanari POS-a u Jalkovečkoj o nedostatku parkirnih mjesta: 'Dolazi do sukoba sa studentima'
Foto čitatelja

'Netko je ubio kravu zbog jedne šnicle', navode stanari te ističu nezadovoljstvo Sveučilištem Sjever.

Stanari u POS naselju Jalkovečka nezadovoljni su, kako ističu, potezom Sveučilišta sjever. 

Naglašavaju da posljednjih dana vladaju neizdržive gužve kod parkiranja, a da je uzrok tome samovoljna odogovornih na 'Sjeveru', s obzirom da su zatvorili javna parkirališna mjesta s dvije rampe. 

- Jedna rampa je sa strane ulice Jurja Križanića, već dugo vremena, a druga strana ulice 104. brigade HV od nedavno. U katastru su to čestice s brojevima 2989/1 i 2989/59 i obje su u vlasništvu Grada Varaždina, dakle svih nas. Objašnjenje Sveučilišta je da su ogradili mjesta za svoje djelatnike - naglašavaju stanari POS-a. 

- Na fotografijama koje su snimljene jučer u vrijeme najveće gužve vidi se da je na zatvorenim parkirališnim mjestima parkirano maksimalno 10 automobila, dok se studenti moraju snalaziti kako znaju i umiju pa parkiraju poprijeko ili oko stambenih zgrada gdje nastaju sukobi sa stanarima. Dakle, netko je, kako se kaže, ubio kravu zbog jedne šnicle. Sveučilište neka osigura parking za svoje članove, a stanari su kupili stanove i 1,5 PM po stanu prema zakonu - naglašava udruga stanara. 

Žele odgovore i na par pitanja. 

- Je li Sveučilište Sjever imalo pravo ograditi tako javni prostor? Ako su površine javne zašto nije dozvoljeno parkiranje i studentima, nego samo privilegiranima? Je li je netko izdao takvu dozvolu i tko? Ako jest, neka objasni po kojem zakonu, a ako nema dozvole, da se rampe smjesta uklone i krivci kazne - ističu. 

O svemu navedenom upit smo poslali i Sveučilištu Sjever. 

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video