Vijesti / Društvo

grad varaždin

FOTO Kolona sjećanja na žrtvu Vukovara održana u Varaždinu

FOTO Kolona sjećanja na žrtvu Vukovara održana u Varaždinu
Grad Varaždin

Odazvali su se brojni građani...

U Vukovarskoj ulici u Varaždinu, formiranjem i tihom, dostojanstvenom hodnjom kolone sjećanja, paljenjem svijeća i molitvom u petak, 18. studenoga 2022. obilježen je Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje.

Uz brojne građane u ime Grada Varaždina svijeću je u Vukovarskoj ulici upalila Gordana Marsenić, potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina, a u ime Varaždinske županije župan Anđelko Stričak.

Dostojanstvenu svečanost „Kolonu Sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine“ kojoj se odazvalo mnoštvo građana Varaždina organizirali su Udruga Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata RH Podružnica Varaždinske županije.

Predsjednik Udruge Branko Družinić zahvalio se  uzvanicima, predstavnicima braniteljskih udruga i građanima na dolasku te je u kraćem obraćanju istaknuo:    

- Branitelji Varaždinske županije nas 600 branili smo grad heroj, grad Vukovar, 119  branitelja je zarobljeno i odvedeno u srpske koncentracijske logore, a 21 branitelj položio je život na oltar domovine.

Nakon prigodnih riječi, molitvu za poginule poveo je Leonardo Šardi, župnik župe sv. Josipa, a nakon Kolone sjećanja održana je i sveta misa u crkvi sv. Josipa na Banfici.

Najnovije

Reci što misliš!