Vijesti / Društvo

Grad Novi Marof

Novomarofskim poljoprivrednicima više od 240 tisuća kuna za nabavku opreme i strojeva

Novomarofskim poljoprivrednicima više od 240 tisuća kuna za nabavku opreme i strojeva
Grad Novi Marof

Potpore su dobila 23 poljoprivrednika.

Za  potpore poljoprivrednicima ove je godine u proračunu Grada Novog Marofa osigurano 450 tisuća kuna, a dio tih sredstava, odnosno 241 tisuća kuna, namijenjena je za ulaganje u materijalnu imovinu na poljoprivrednim gospodarstvima u 2022. godini.

Ugovore o dodjeli potpora s vlasnicima OPG-ova potpisao je gradonačelnik Siniša Jenkač koji je istaknuo da je riječ o potporama male vrijednosti na koje su pravo ostvarila 23 poljoprivrednika, u ukupnom iznosu  od 241.272,26 kuna.

- Ovih će dana biti podijeljena sredstva i našim pčelarima i to oko 30 tisuća kuna. Također, zbog velikog interesa napravit ćemo realokaciju, kako bi povećali iznos za nabavku opreme i strojeva. Poziv iz ovog programa još jednom ćemo ponoviti - najavio je Jenkač te izrazio zadovoljstvo što su mještani Novog Marofa prepoznali mjere i javili se na njih.

Gradonačelnik je istaknuo kako očekuje da će dodijeljene potpore imati efekt povećanja poljoprivredne proizvodnje na području grada Novog Marofa.

Poljoprivrednik Mario Šafran jedan je od onih koji je ostvario pravo na potporu. Naglasio je kako će dobivenih 15 tisuća kuna iskoristiti za nabavku stroja malčera, što će mu značiti veliku pomoć prilikom obrade poljoprivrednih površina od 7,5 hektara.

Zahvalio je gradonačelniku Jenkaču i Gradskom vijeću na potporama koje stižu poljoprivrednim proizvođačima i dodao kako očekuje da će se s takvom praksom nastaviti i ubuduće.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.