Vijesti / Društvo

PROJEKT STOPIRAN

Nema više Boltovih e-romobila u Varaždinu, pitali smo za razloge

Nema više Boltovih e-romobila u Varaždinu, pitali smo za razloge
Bolt

Ako ste se pitali gdje su romobili...

Građani Varaždina proteklih dana mogli su uočiti da na ulicama grada više nema prepoznatljivih električnih romobila tvrtke Bolt, koji su se pokazali kao korisno prijevozno sredstvo. Pitali smo Grad Varaždin i tvrtku Bolt koji su razlozi.

- Grad Varaždin zaprimio je obavijest od tvrtke Bolt o povlačenju e-romobila iz Varaždina. Izmjenama Zakona o sigurnosti prometa na cestama za sve vozače romobila propisano je obavezno nošenje kaciga, što uvelike mijenja način provođenja usluge najma romobila i njihove upotrebe u prometu – odgovorili su iz Grada.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

Citirali su i poruku koja je pristigla od Bolta.

- Tvrtka Bolt je, nažalost, zbog novonastale globalne situacije i ekonomskih okolnosti u smislu troškova, kao i zbog nadolazećeg zimskog perioda, primorana obustaviti uslugu najma e-romobila u Varaždinu. Nadamo se da ćemo u skoroj budućnosti imati priliku ponovno, u suradnji s vama, razmotriti uvođenje Bolt e-romobila na ulice Grada Varaždina – ističu iz tvrtke Bolt.

Zahvalili su gradonačelniku i Gradu Varaždinu na podršci u uspješnom provođenju ovog pilot projekta, kao i na partnerskom odnosu tijekom implementacije održivog načina prijevoza temeljenog na uslugama mikromobilnosti s ciljem zaštite okoliša i poboljšanja kvalitete zraka.

- Vjerujem da su se naši građani navikli na Bolt romobile i da su im bili dosta praktični za korištenje, ali jasno je da s obzirom na novi zakon i obvezno nošenje kacige, treba uvesti potrebne promjene oko provođenja projekta. To svakako tvrtki Bolt donosi dodatne troškove i pitanje je isplativosti. No, smatram da je iznad svega najvažnija sigurnost naših sugrađana, a bez upotrebe kacige taj segment ne može biti zadovoljen – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.