Vijesti / Društvo

ADVENT U VARAŽDINU

JOŠ NEKOLIKO DANA 'Čeka nas advent kakav je nekad bio, crveni advent'

JOŠ NEKOLIKO DANA 'Čeka nas advent kakav je nekad bio, crveni advent'
Varaždinski.hr

Uvod u Advent u Varaždinu čeka nas na Korzu već 23. studenoga...

Do početka Adventa u Varaždinu preostalo je još svega nekoliko dana. Službeno trajanje ove manifestacije je od 25. studenoga do 6. siječnja. No Turistička zajednica naknadno je odlučila da se na glavnom gradskom trgu organizira praćenje utakmica hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Prva utakmica, ona protiv Maroka, na rasporedu je u srijedu, 23. studenoga u 11 sati, tako da gradonačelnik Neven Bosilj kaže da se već to može smatrati početkom manifestacije.

Bosilj najavljuje da će ovogodišnji Advent ponudom biti još bogatiji od prijašnjih izdanja.

Sadržaj se nastavlja...

Upravo se čita

- Osjetit će se toplina adventa, adventa kakav je nekad bio, crvenog adventa. Advent na Korzu imat će karusel kojim će se odrasli moći vratiti u svoje djetinjstvo, a djeca dobiti nove uspomene – predstavio je Bosilj za VTV tek dio programa.

Ledena čarolija bit će na Kapucinskom trgu, postavljanje opreme je pri završetku.

- Na ledenom toboganu bit će više traka, tako da će se moći i utrkivati u spuštanju, bit će veliko klizalište, a bogatija nego ikad je ugostiteljska ponuda. Kuća Djeda Mraza, vjerujem, takva je kakvu nema ni jedan grad. Sveukupno, čeka nas više od 100 programa. Jedna nova lokacija je palača Patačić, gdje će se u prizemlju održavati radionice – najavljuje gradonačelnik.

Cijeli program Adventa u Varaždinu pogledajte ovdje.

Do početka Adventa bit će završena obnova ulaznog portala u Gradsku vijećnicu pa će skele biti maknute. No vraćaju se poslije Adventa, jer započinje obnova cijele Vijećnice. Naime, ova zgrada iduće godine slavi 500 godina.

Bosilj skreće pažnju da Varaždin u 2023. godini čekaju i brojne druge zanimljive obljetnice; osim 150 godina zgrade Hrvatskog narodnog kazališta, 250 godina od prvoga ukopa na Varaždinskom groblju, 25 godina Špancirfesta.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.