Vijesti / Društvo

ispraćaj vojnika

FOTO Ministar Banožić u Varaždinu: 'Vojska ne smije i ne treba biti poligon niti za jednog političara'

FOTO Ministar Banožić u Varaždinu: 'Vojska ne smije i ne treba biti poligon niti za jednog političara'
Vjeran Žganec Rogulja/Pixsell

Predsjednik Zoran Milanović iste vojnike ispraća u 14 sati, dva sata kasnije...

Ministar obrane Mario Banožić nazočio je od 12 sati svečanom ispraćaju 38. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u NATO operaciju KFOR u Republiku Kosovo. Ispraćaju istog kontingenta prisustvovat će i predsjednik Zoran Milanović, ali od 14 sati. Svečani ispraćaji održavaju se u Vojarni 7. gardijske brigade Pume u Varaždinu.

Nakon svečanosti, Banožić se obratio medijima te ustvrdio kako njegov dolazak "nije bio definiran jučer, nego onda kada se vidjelo kako će program izgledati".

- Od prvog dana govorim da vojska ne smije i ne treba biti poligon, ne za Banožića, ne za Milanovića, niti za jednog političara. Mi ćemo otići, HV će ostati - naveo je.

- Nikada nisam ulazio u program, a još manje odlučivao hoće li netko govoriti. Nije mi jasno zašto se ne komuniciraju jasno stvari, a to je da već koliko puta s Pantovčaka dođe zahtjev za nekakav događaj, pomaknu se svi datumi, predsjednik se ne pojavi... Ne želim sudjelovati u tim stvarima - tvrdi Banožić.

Na pitanje je li mu imalo neugodno zbog cijele situacije s dvije svečanosti, odgovorio je: "Meni je čast što sam došao ovdje ispratiti vojnike".

Također, naveo je kako je "vojska poligon za Milanovića", ali ne i za njega. Vojsku, kaže, u svakom trenutku nastoji odmaknuti od politizacije.

Glavninu snaga 38. HRVCON-a čine pripadnici 2. oklopno-mehanizirane bojne "Pume" Gardijske oklopno-mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske.

Danas u 14.40 sati, predsjednik Milanović će uručiti obitelji Ivana Sokača posmrtno dodijeljeno odlikovanje Red kneza Domagoja s ogrlicom, za hrabrost i junaštvo u Domovinskom ratu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video