Vijesti / Društvo

međunarodni filmski festival

Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala

Predstavnici VANIME sudjelovali u žiriju AniFest ROZAFA festivala
Vanima

S organizatorima festivala dogovorena je i potvrđena daljnja suradnja...

Hrvatska, Varaždin, VAFI & RAFI festival i Filmsko-kreativni studio VANIMA, na međunarodnom filmskom festivalu AniFest ROZAFA 2022 održanom trinaesti puta u gradu Shkodra u Albaniji sredinom studenoga, predstavljali su predstavnici VANIME Srećko Lebinec i Hrvoje Selec.

Varaždinci su u gradu Shkodra boravili na poziv direktora AniFest ROZAFA Artana Makua te umjetničke ravnateljice festivala Eneide Xhelili. Tijekom navedenog festivala održanog od 14. do 17. studenoga pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Albanije i samouprave grada Shkodra na koji je pristiglo 500-tinjak filmova za djecu iz 50-tak zemalja svijeta, Lebinec i Selec su uz predstavnice iz Italije i Crne Gore, bili članovi međunarodnog žirija AniFest ROZAFA.

S organizatorima festivala dogovorena je i potvrđena daljnja suradnja, pa će tako predstavnici AniFest ROZAFA festivala biti gosti idućeg VAFI & RAFI festivala koji će biti održan početkom lipnja u Varaždinu. Treba reći i da je u sklopu prve festivalske projekcije na službenom otvorenju u prepunom kinu zainteresiranim posjetiteljima predstavljena VANIMA s tri filma iz novije produkcije, a reakcija djece koja su pogledala filmove još je jednom potvrdila kvalitetu animiranih filmova nastalih u varaždinskoj udruzi.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video