Vijesti / Društvo

Odluka županijskog suda

Presuda nakon 5 godina: Sanja Zember nezakonito smijenjena s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin

Presuda nakon 5 godina: Sanja Zember nezakonito smijenjena s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin
Facebook Damir Habijan

Njezin odvjetnik Damir Habijan naglasio je da se sada dokazalo kako je smjena bila politički motivirana.

U siječnju 2017. godine Sanja Zember smijenjena je s mjesta ravnateljice Opće bolnice Varaždin, a ta se odluka donijela na sjednici Upravnog vijeća OB Varaždin.

Vezana vijest:

zember837014 POLITIKA PRESUDILA Sanja Zember smijenjena! V.d. ravnatelja je Nenad Kudelić

Kao razlog smjene tada je navedeno da je Zember sklopila aneks ugovora sa specijalistima i specijalizantima i da je svjesno odbijala raditi po naputcima Upravnog vijeća. Tadašnji predsjednik Upravnog vijeća Zoran Šantek kazao je da je Zember svojim nemarnim obnašanjem dužnosti prekršila zaključak Upravnog vijeća te kršila propise o radu Opće bolnice Varaždin.

Zember je tada govorila da je smjena politički motivirana i bez pravog objašnjenja, a cijela situacija završila je na sudu gdje je Zember svoju tužbu temeljila na neosnovanosti razloga za otkaz.

Damir Habijan, odvjetnik Sanje Zember, danas je poručio kako je zaprimio presudu Županijskog suda u Zagrebu. 

Presudom je utvrđeno kako je odluka Upravnog vijeća Opće bolnice Varaždin od 27. siječnja 2017. o razrješenju ravnateljice Zember ništetna.

- Nakon 5 godina, Sanja Zember dokazala je da je smijenjena u nezakonitom postupku bez pravno valjanih argumenata, samo zato što je svoj posao željela raditi sukladno zakonu i internim aktima OBV. I tada kao član Upravnog vijeća, i cijelo vrijeme kao njen punomoćnik, znao sam da je Sanja Zember postupala zakonito i da je radila u interesu Opće bolnice Varaždin. Drago mi je da je nakon 5 godina dokazala kako je njena smjena nažalost bila politički motivirana – naglasio je Habijan.

Što se tiče povratka Sanje Zember na mjesto ravnateljice, to se ne čini mogućim u ovom trenutku s obzirom da sud ima stav da joj je tijekom sudskog postupka istekao mandat.

Najnovije

Dodavanje novih komentara je onemogućeno.

Najgledaniji video