Vijesti / Društvo

varaždinska županija

Varaždinsku županiju posjetio veleposlanik Republike Turske Yavuz Selim Kiran

Varaždinsku županiju posjetio veleposlanik Republike Turske Yavuz Selim Kiran
Varaždinska županija

Obilježava se trideset godina uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Turske.

NJ.E. Yavuz Selim Kiran, veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj, sa sjedištem u Zagrebu posjetio je danas Varaždinsku županiju te se tom prilikom u Županijskoj palači susreo sa županom Anđelkom Stričakom. Uz župana su prijemu nazočili i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Darko Majhen, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr.sc. Miroslav Huđek, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu i zaštitu okoliša dr.sc. Dragutin Vincek kao i Raymond Rojnik, ravnatelj Koncertnog ureda Varaždin.

Župan Stričak je tom prigodom upoznao uvaženoga gosta i njegove suradnike sa bogatom poviješću Varaždinske županije te o projektima koji se provode na području obrazovanja, poljoprivrede i turizma.

- Uvijek me veseli posjeta veleposlanika koji su akreditirani u našoj državi, a danas mi je drago da je kod nas veleposlanik prijateljske Republike Turske. Turska se od početka naših odnosa prema Hrvatskoj postavila otvoreno i prijateljski, a k tome u prilog govori niz gesti. Među prvima ste priznali našu državu, a Vaš tadašnji predsjednik Sulejman Demirel nazočio je pogrebu našeg prvog predsjednika odajući mu tako poštovanje i zasluženu počast. Što se tiče suradnje s našom Županijom želim pohvaliti ulaganje i pomoć Turske agencije za suradnju i koordinaciju koja je Agro-turističkom klasteru Lepoglava donirala 300 tisuća kuna za stvaranje regionalnog centra za preradu voća i povrća. Siguran sam da će takvih vrijednih inicijativa biti još – rekao je župan Stričak.

Veleposlanik Republike Turske u Republici Hrvatskoj NJ.E. Yavuz Selim Kiran zahvalio se županu na srdačnoj dobrodošlici te je naglasio kako su Turska i Hrvatska prijateljske zemlje koje imaju veliki prostor za suradnju na mnogim područjima.

- Republika Turska i Republika Hrvatska imaju izuzetno dobru suradnju, a ove godine obilježavamo i tridesetu obljetnicu uspostavljanja diplomatskih odnosa. Zahvaljujem se  županu i njegovim suradnicima na ovome prijemu na kojemu sam imao prilike čuti mnogo zanimljivih podataka o Varaždinskoj županiji. Ova županija osim što je  najstarija vrlo je zanimljiva i atraktivna jer obiluje turističkim potencijalom, a zanimljiva je i mnogim ulagačima. Ove godine je i naš koncertni ansambl Izmir Barok gostovao u sklopu Varaždinskih baroknih večeri kojim smo dali svoj obol obilježavanju trideset godina naših diplomatskih odnosa - rekao je veleposlanik.

Nakon prijema u Županijskoj palači, veleposlanik je sa suradnicima posjetio Glazbenu školu i Hrvatsko narodno kazalište Varaždinu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video