Vijesti / Društvo

policijska akcija

Policija u petak provodi akciju 'Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost'

Policija u petak provodi akciju 'Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost'
Dusko Jaramaz/Pixsell

Najavljena je pojačana kontrola...

Uoči Međunarodnog dana osoba s invaliditetom i izražene problematike nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila u petak, 2. prosinca, od 8 do 13 sati na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici provodit će operativnu akciju "Ako uzimaš moje mjesto, uzmi i moju invalidnost“.

Pojačano će se kontrolirati prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, uključujući i parkirališta trgovačkih centara.

Naime, parkirališna mjesta za osobe s invaliditetom najbliža su ulazima u zgrade i druge značajne objekte (pošta, banka, trgovački centri i sl.), te vrlo često takva mjesta koriste i drugi vozači suprotno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Pravilnika o znaku pristupačnosti. Isto tako, nisu ni rijetke tzv. zlouporabe znaka pristupačnosti kada osobe koje posjeduju znak pristupačnosti isti daju na korištenje (ustupaju) drugim osobama (npr. članovima obitelji).

Upravo iz tog razloga utvrđivat će se prekršaji nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila osoba s invaliditetom, zatim teže prekršaje nepropisnog parkiranja na nogostupima, biciklističkim stazama i trakama, pješačkim prijelazima, raskrižjima, kao i parkiranje vozila na drugim mjestima na kojima se ugrožava sigurnost kretanja pješaka i ostalih sudionika u prometu.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video