Vijesti / Društvo

grad varaždin

Varaždin je dobitnik nagrade za najbolji veliki grad po kvaliteti života!

Varaždin je dobitnik nagrade za najbolji veliki grad po kvaliteti života!
Špancirfest

U tijesnoj borbi Varaždinu su konkurirali Dubrovnik, Koprivnica, Pazin i Zagreb.

Grad Varaždin osvojio je nagradu u kategoriji za najbolji veliki grad u kvaliteti života na ovogodišnjem izboru najboljih gradova kojeg su organizirali Jutarnji list, portal Gradonačelnik.hr i Hanza Media. Nagradu je u Opatiji u četvrtak preuzeo gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj. Svečanosti su prisustvovali i predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković te ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak koji su također čestitali Gradu Varaždinu i gradonačelniku Nevenu Bosilju na uspjehu.

Prilikom rangiranja gradova za ovu nagradu analizirali su se gospodarski, demografski, zdravstveni, komunalni, obrazovni, razvojni i drugi parametri kako bi se dobila ukupna slika o tome kakav je život građana u njihovoj sredini.

Ukupno se razmatralo 29 pokazatelja kvalitete života, među inim prosječni dohodak po stanovniku, zaduženost grada i stopa prireza, proračunske udjele subvencija za javni prijevoz i zaštitu okoliša, kao i izdvajanja za sport i kulturu iz proračuna.

U tijesnoj borbi Varaždinu su konkurirali Dubrovnik, Koprivnica, Pazin i Zagreb.

- Ova nagrada još je jedna potvrda da idemo u dobrom smjeru i da se to prepoznaje u cijeloj Hrvatskoj. Ukupna slika o tome kako se živi u Varaždinu jest – najbolje od svih velikih gradova u našoj zemlji. Ponosan sam i zadovoljan, a nagrada djeluje i motivirajuće za naš daljnji rad jer to znači da kroz sve projekte i aktivnosti koje sustavno provodimo da našim građanima podignemo kvalitetu života i životni standard, uvelike doprinosimo i tome da se Varaždin pozicionira i percipira kao grad u kojem se najbolje živi, u kojem su ljudi zadovoljni, i kojeg smatraju kao jedan od gradova u koji bi voljeli doći živjeti, osnovati obitelj, započeti posao. Varaždin kontinuirano podiže ljestvicu i veseli me da smo ponovo mjera i obrazac svim drugim gradovima – rekao je gradonačelnik dr. sc. Neven Bosilj.

Najnovije

Reci što misliš!

Najgledaniji video